Credit: Shutterstock

Jorden får en digital tvilling

Folk er i den heldige gruppe, hvis de i dag kan få fingre i en GPU, men det er EU ligeglade med. Nu vil de have digitale muskler som svarer til 20.000 GPU’er, så de kan bygge en maskine der kan skabe en fuld simuleret digital version af Jorden. Destination Earth bliver dog ikke noget storslået MMO, men en simulation der kan simulerer naturlig og menneskelig aktivitet. Det skriver PC Gamer.

Mange funktioner

Systemet skal bestå af flere mindre simulationer, der tilsammen vil genskabe hele Jorden i mindre systemer. Der kommer blandt andet til at være simulation for vejrudsigten, klimaforandringer, mad og vand sikkerhed og så videre. Derudover vil simulationen også kunne være med til at planlægge den grønne omstilling og hjælpe mod naturkatastrofer.

En del af en grøn plan

De 20.000 GPU’er skal være en del af en kæmpe investering som en del af EU’s plan om at blive CO2-neutrale i 2050. Ikke mindre end 1 billion euro bliver skudt i projektet. I den prisklasse forventes der nogle særlige features – og det kommer der også. Det tillader blandt andet at simulere forskellige scenarier, når forskellige parameter ændres.

Først myndigheder – men der åbnes op

I første omgang vil Jordens digitale tvilling kun være tilgængelig for offentlige myndigheder, men planen er, at det på et tidspunkt skal åbne op for både videnskaben og industrielle fællesskaber. 

Langsigtede planer

Vi skal dog ikke frygte for, at der pludselig forsvinder endnu flere GPU’er fra markedet. Projektet tager først sin start i år, og det er først i 2023 at de første to mindre simulationer forventes at være klar som en del af en mindre version af den endelige maskine. Derudover skal der også findes en placering for computeren, der i sig selv forventes at sluge en enorm mængde strøm – strøm der jo gerne skal være grøn, hvis maskinen skal overholde EU’s egne ønsker om CO2-neutralitet.