Foto: Fra POWER LANs Facebook side

Kæmpe dansk skandale: POWER LAN udelukker tre spillere for snyd

Der har floreret rygter om mistanke om snyd hos danske seven11, og en af spillerne bekræfter nu, at to af spillerne ikke har haft rent mel i posen.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

I går blev sandheden lagt på bordet, da Taymaz “Tay” Babaiasl i et interview til Dust2.dk fortalte, hvordan både ham selv og Emre “tarziiQ” Gürel havde snydt til kvalifikationen til POWER LAN.

Indrømmelsen kommer i kølvandet på den massive mistanke, der har hersket hos flere spillere fra den danske CS:GO-scene, omkring mulige snyderier hos seven11-holdet.

Det hele har været nøje planlagt, hvilket “Tay” fortæller mere om i det lange interview: “Vi snakkede meget sjældent om det på teamspeak, og vi skrev aldrig om det. Vi mødtes, når vi følte, der var brug for det,” siger han til Dust2.dk.

Møderne foregik mellem tre spillere i form af “xanzir” og de to snydere “Tay” og “tarziiQ”.

“Tay” fortæller også, at beslutningen blev taget, da de selv havde følt sig snydt i en kvalifikation engang:

“Med tiden begyndte vi at spille diverse tuneringer, og da kvalifikationen til POWER LAN kom, begyndte vi at snakke om, hvor vigtig den var, og hvor langt vi burde gå, for at sikre os en plads. Inden da havde nogen af os dog spillet sammen på et andet hold, hvor vi inderligt følte, at vi blev snydt i en anden kvalifikation i finalen, da vi mente, at en fra modstanderholdet snød, og der blev ikke gjort så meget ved det. Det var nok grunden til, vi tog den dumme beslutning,” siger han

Om det er nok til at retfærdiggøre sådan en beslutning, vil de fleste nok betvivle. POWER LAN har ligeledes draget konsekvenser af udmeldningerne: “Vi accepterer selvfølgelig ikke snyd og kan naturligvis heller ikke acceptere hvis sådan er benyttet, i en kvalifikation som vi har afholdt.”

Samtidig fortæller arrangørene bag POWER LAN i en officiel besked på deres Facebook-side, at de har valgt at give “xanzir” og “Tay” permanent udelukkelse, mens “tarziiQ” får 5 års udelukkelse fra alle CS:GO Danmarks aktiviteter.

Allerede nu begynder spekulationerne at køre, om “tarziiQ”, der angiveligt skulle kode det snyd, som der blev brugt, har snydt tidligere i andre turneringer. Herunder kan en film fra Danish Cups LAN-finaler blandt andet ses:

Alt dette betyder også, at der vil være plads til et ekstra hold ved POWER LAN’s CS:GO Mesterskab. Der er allerede nu  inviteret seks hold, hvor blandt andre Magistra og Alpha Gaming skal kæmpe om den sidste plads.

POWER LAN afvikles fra den 26.-28. august og der er 175.000 kroner på højkant ved CS:GO turneringen alene.

Skriv et svar