Credit: Shutterstock

Kampen mod cheaters

Videospilsbranchen er blandt de største i underholdningsindustrien. Med den størrelse overrasker er det næppe nogen forundring, at der findes mange cheaters der plager spil. At bekæmpe disse folk er derfor en særlig opgave for udviklerne. Hvordan situationen tackles er meget forskelligt som vi for eksempel ser det ved Outriders spillet, hvor cheaters bliver mærket.

Kinesisk politiaktion

Det kinesiske spilfirma Tencent har i samarbejde med det kinesiske politi (Kunshan) været på jagt efter “verdens største” udbyder af cheats til videospils. Det skriver Gamerant. De services der er blevet tilbudt har givet fordele i forskellige spil, blandt andet Overwatch og VALORANT. 

Udbyderen af disse cheats har i nogle tilfælde kunne tjene op til 10.000 dollars om dagen og har over sin levetid tjent over 764 millioner dollars før de blev stoppet. Dette kan ses reflekteret i nogen af de ting, som politiet har beslaglagt. Blandt andet luksusbiler og kryptovaluta der er værd 46 millioner dollars.

Evig kamp

Den kinesiske succes er uden tvivl velset inden for den lovlige del af spilindustrien, men aktionen er næppe noget man skal forvente at se ofte. Udvikler i den vestlige verden har indtil nu endnu ikke fået samme støtte fra politiet og andre autoriteter. Det er derfor op til dem selv at håndtere cheaters. 

Opgaven er dog ikke helt umulig. Bare indenfor den seneste måned, skriver Gamerant, at der er blevet udelukket mange tusinde spillere for snyd i spil som Call of Duty Warzone og Destiny 2. Kampen kæmpes derfor, men ser ikke ud til at slutte foreløbig. Folk er stadig villige til at betale for at få en fordel i diverse spil – som vi ser med denne kinesiske gruppe, der har tjent styrtende med penge.