Der er lys og glade dage, for det er jo december.

Kan en haj og noget fedt lys erstatte den stationære?

Shark Gaming har sendt os en gamer-bærbar. De påstod, at den kunne leve op til en kraftig stationær PC. Det har vi testet.

Denne anmeldelse er sponsoreret af Shark Gaming – Anmeldt af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Vi har haft en ven på besøg på kontoret i de sidste tre uger. Shark Gaming har nemlig sendt os en ret så vild gamer-bærbar, som vi har muntret os med, når tiden ikke er gået med det redaktionelle arbejde.

Som inkarneret mac-bruger, har det været en sand fornøjelse, at kaste sig ud i de lidt tungere spil, når nu min egen computer kun kan trække HearthStone – på en god dag. Dermed er det slået fast, at jeg ikke er voldsomt svær at imponere, og derfor har de to gamere Kristian og Daniel bistået for at få lidt mere nuance indover.

Artiklen fortsætter under reklamen…

Ved første øjekast ser Shark Gaming G15-70 yderst brutal ud. Både hvis man kaster et blik på prisen,  men bestemt også hvis man tager et kig på det visuelle udtryk – for slet ikke at tale om vægten, der rammer 2,65 kg. incl. batteri. Men køber man en gamer-laptop i denne prisklasse, så er man nok næppe interesseret i en diskret letvægter maskine.

Maskinen kommer med en kraftig Intel Core i7-6700HQ processor med 4 kerner på 2.60 GHz (3.50 GHz Turbo) og i samspil med NVIDIAs GeForce® GTX 1070 8GB GDDR5 grafikkort, trækker den uden problemer de tungeste spil på højeste opsætning.

I de tre uger, maskine har stået på kontoret, har vi blandt andet spillet Overwatch i 1920 x 1080 på epic settings, hvor hajen trak omkring 145 FPS i gennemsnit. I Witcher 3 kom den virkelig på arbejde, og her lå måleren på mellem 45 og 55 FPS.

Maskinen er VR-ready, og derfor var vi selvfølgelig også en tur i Nvidias VR Funhouse med et sæt HTC Vive VR-briller. Det klarede den også fortræffeligt, omend køleren havde fast arbejde i de par timer vi legede.

Men er maskinen pengene værd? Det har vi diskuteret en del på redaktionen.

Der er ingen tvivl om, at vi har med et “vaskeægte bæst” at gøre, som Daniel udtrykker det. Der er heller ingen tvivl om, at man kan finde tilsvarende bærbare-maskiner til lavere pris, hvis man ser sig omkring.Som inkarneret mac-bruger, har jeg ingen problemer med at give lidt ekstra for mit grej, hvis det ser lækkert ud, er driftsikkert og kommer fra en leverandør, jeg har tillid til og hvor jeg ikke skal sende produktet til Sverige eller Tyskland, hvis det skal repareres.

Sådan er det dog langt fra alle, der har det, og derfor er det selvfølgelig en af de overvejelser, man skal gøre sig, inden man laver en investering i denne klasse. Vælger man at gøre det, så er det vores klare overbevisning, at denne maskine sagtens vil kunne erstattet de fleste stationære maskiner. Selvom skærmen på 15.6″ giver et godt arbejdsområde, så vil et dog være en fordel, hvis man hooker den op med en større skærm hjemme i privaten, for at få det maksimale ud af kræfterne under keyboardet.

En ting er sikkert. Dyret vil blive savnet på kontoret.

Du kan læse mere om computeren og Shark Gamings andre produkter på dette link.Skriv et svar