Den kommende Minor, kritiseres for at have tekniske problemer. Foto: PGL

Klagebrev: “Kvalifikationen burde være lige mellem alle hold.”

Flere europæiske hold har indsent et klagebrev til Valve samt PGL, som er arrangører af den Europæiske Minor, der vil fungere som en kvalifikation til den endelige Major kvalifikation.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

Offentliggørelsen af i alt fire invitationer til henholdsvis Heroic, Fnatic, Space Soldiers og HellRaisers ved den kommende Minor, har affødt stor utilfredshed hos mange europæiske hold.

Historisk set har man aldrig givet invitationer ud til hold i kvalificeringsprocessen til en Major. Og det er netop dette, som de europæiske slår ned på i et klagebrev, der ligeledes er underskrevet af Virtus.pro’s legendariske træner, “Kuben”.

Overordnet set handler brevet om, at alle hold, burde være på lige fod, når det kommer til at kvalificere sig til en Major:

“Kerneværdien omkring CS:GO-Majors er, at kvalifikationen burde være lige mellem alle hold. Der har aldrig i CS:GOs historie været Minor-turneringer med direkte invitationer.”, skrives der i klagebrevet.

Artiklen fortsætter under reklamen…

Brevet anerkender, at allerede kvalificerede hold til selve Major-kvalifikationen tidligere har gået den lange vej, men det er ikke i orden, at ændre det, og dermed give specielle hold en lettere vej i forhold til andre:

“Husk på at challenger (red. allerede kvalificeret-hold til Major-kval grundet deltagelse ved seneste Major.) hold allerede har gået den lange vej til at blive en del af Majoren(…). Invitationen af fire hold til en otte holds-Minor, vil medføre at alle andre hold skal kæmpe mod hinanden for at få en af de sidste fire pladser, hvilket ikke er fair.”, skrives der i klagebrevet.

Ligeledes mener de europæiske hold, der også indeholder danske Tricked og delvist danske Rogue, at det er dobbeltmoralsk, hvis man kigger på den omtalte trænerregel. Her implementerede Valve tidligere i år sanktioner imod trænere for at gøre hele systemet mere fair, således dem, der ikke har råd til trænere, står på lige fod med dem, der har.

“Valve skaber fairplay ved at udelukke trænere midt i runderne, fordi, deres mål med turneringerne er at finde frem til det bedste hold bestående af fem spillere. Det betyder, at hvert hold konkurrerer under samme betingelser. Så hvorfor (…) fortjener nogle hold direkte invitationer til Minor-turneringen?”, skrives der i klagebrevet.

Til sidst mod slutningen kræver holdene et svar fra PGL og Valve indenfor 48 timer, og de forventer, at invitationerne til Minor-turneringen fjernes. Hele klagebrevet kan læses her.

De 11 hold, der sammen har underskrevet brevet, er følgende:

ALTERNATE aTTaX
Bpro
Crowns
ENCE
Epsilon
Guerilla Method
iGame.com
PENTA
Rogue
Kinguin
Tricked

PGL er i gang med at diskutere, og der forventes et tilbagesvar senere i dag.

Skriv et svar