Om det på et tidspunkt vil være muligt af købe en protese fra samtlige League of Legends-karakterer vides ikke. Foto: Riot

Kommer snart: League of Legends-armprotese

Et noget anderledes samarbejde, der har til formål at glæde gaming-glade børn med fysiske handicap, har netop set dagens lys.

Riot Games, der er selskabet bare det populære spil League of Legends, annoncerede i onsdags, at de har indgået et samarbejde med den amerikanske non-profit-organisation Limbitless Solutions, der ved hjælp af moderne 3D-printteknologi laver prisdygtige proteser til børn.

Samarbejdet vil betyde, at Limbitless Solutions i løbet af næste år vil have en række League of Legends-inspirerede armproteser i deres katalog. Den første protese, der vil være klar til at gå i produktion er en kopi af karakteren Odyssey Jinxs arm.

Startede til et firmaarrangement

Ideen til samarbejdet opstod som et resultat af Riot Games Thunderdome Hackathon, der er et firmaarrangement, hvor Riot Games opfordrer deres medarbejdere til at arbejde med et projekt, som de brænder særligt for.

Disse projekter kan være stort set alt mellem himmel og jord, men i år havde en lille gruppe medarbejdere valgt at kaste deres opmærksomhed og arbejdskraft efter at skabe en League of Legends-protese i samarbejde med Limbitless Solutions. Og som hvad, der skulle have været et 2-dags hobbyprojekt, skred frem, voksede ambitionerne og førte til, at de to parter netop har indgået et officielt samarbejde.