Foto: Rockstar

L.A. Noire – Bedre end aldrig før

Anmeldt på PS4 af Martin Schedler – Casual gamer.

L.A. Noire Remastered er et førsteklasses detektiv/thriller spil, udgivet af Rockstar Games. Vær opmærksom på, at spillet er et remaster af 2011 udgaven, og derfor ikke ligner et fuldstændigt nyt spil. Grafikken har dog alligevel fået et betydeligt løft over de sidste 6 år – og ligeledes har gameplayet.

Hovedpersonen I spillet hedder Cole Phelps, og det er ham man styrer hele vejen igennem spillet. Man starter som en helt ny betjent i L.A.P.D, der for første gang skal ud på gaderne i Los Angeles. Her møder man korruption, narkohandler, mord og alverdens former for kriminalitet, der skal bekæmpes med retfærdighed. Helt nemt er det dog ikke. For der skal ledes efter spor, findes mistænkte og afhøres vidner for i sidste ende at kunne bevise sine anklager, og få de kriminelle smidt i brummen. En stor del af spillet går derfor også ud på, at kunne forholde sig til de mange forskellige observationer, man gør sig undervejs og finde et fællesmønster, eller historie.

I takt med, at man tager de rigtige beslutninger på gaden og bekæmper flere former for kriminalitet, stiger ens rank hos L.A.P.D, og man får lov til at varetage opgaver af større betydning. Rockstar Games har været rigtig gode til at gøre spillet så realistisk, at det næsten føles som om, at man selv er Cole Phelps. Når man eksempelvis afhører en mistænkt på politistationen, bestemmer man selv hvilke spørgsmål man stiller, og i hvilken rækkefølge. Imens afhøringen finder sted kan man med fordel bide mærke i detaljer som knæk i stemmen og skiftende ansigtsudtryk hos den mistænkte. Dette kan indikere, at vedkommende lyver, eller måske bare ikke fortæller hele sandheden.

Efter den mistænkte har svaret på et spørgsmål skal man så tage stilling til, hvorvidt den mistænkte fortalte sandheden. Her kan man vælge følgende muligheder; bad cop, good cop eller acuse, og spillets fortsatte udvikling afhænger herefter af hvilket valg man træffer. Dette er en super fed feature i spillet, der efter min mening fungere super godt og tilføjer spillet noget mere dybde.

Et par andre features, der fungere rigtig godt, er, når du kører i din autentiske politibil på vej mod en ønsket lokation, så kan du bruge din partner som GPS, og spørge ham om vej. På den måde har man mere fokus på selve køreoplevelsen, og er ikke nødsaget til konstant at holde øje med om man køre i den rigtige retning på det lille mini-map. Bemærkelsesværdig er også muligheden for konstant at holde sig opdateret med alle sine fund, spor, beviser, mistænkte osv. igennem sin pung, der nærmest fungere som en alternativ start-menu for spillet.

Da spillet er mere story-based end eksempelvis GTA, der er mere action-based, er det rart at have et intuitivt samlested for alle de forskellige informationer man får undervejs.

Hvis jeg skal sætte ord på et par mindre gode ting jeg har lagt mærke til ved spillet, så er det når man fejler en mission, fx. hvis man dør, er det som standardindstilling ikke muligt at skippe hele introduktion til missionen, når man genstarter den. Der er også små prioriteringsfejl i forhold til lydstyrken af de forskellige elementer i spillet, hvor fx lyden fra biler er næsten umulig at høre.

Disse forhold kan dog ændres I indstillinger, men tager lidt tid at bøvle med. Jeg vil anbefale spillet til dem, der kan lide et gå-i-dybden singleplayer game, hvor historien og valget af forskellige muligheder, har ligeså stor betydning for spiloplevelsen, som det faktiske gameplay. Eller bare til dig der går med en indre Sherlock Holmes.

Samlet vurdering herfra 8/10.