Billede: LEC

LEC rammer ny milepæl med 1 million seere

Vi fik ikke blot set G2 løfte trofæet, efter at have besejret Fnatic i en jordskredssejr. Vi fik såmænd også sat ny rekord, da finalen mellem G2 og Fnatic ramte 1 million unikke seere, hvilket gør finalen til den mest populære i LEC’s historie.

Den tidligere rekord lyder på 898.000 seere, hvilke stammer fra sidste uges serie mellem selvsamme hold. Der skulle dog ikke gå længe, for rekorden er allerede nu blevet slået, da 1.002.000 mennesker tændte for livestreamen, for at se G2 feje gulvet med Fnatic.

Det var blot et spørgsmål om tid før, at flere mennesker tændte for computeren og tjekkede ind på streamen. Dette kan de blandt andet takke Steve Aoki og Ofenbach for, der stod for et pre-game show, som i den grad gjorde fansene klar.

G2 og Fnatic er fanfavoritter

G2 vs. Fnatic er – ikke overraskende – én af de serier, som fans ser allermest frem til, uafhængigt af deres niveau gennem sæsonen. De fleste ved, at selv med en dårlig stime under sæsonen, så kommer de altid tilbage, når det gælder playoffs, da de er de skrappeste veteraner, når det kommer til best of five.

Det kan være af denne grund, at G2 og Fnatic er de to mest populære hold i Europa, selv med andre organisationer, der spiller en god sæson. Det er nemlig G2 og Fnatic, der står bag de fem mest sete games gennem hele 2020 LEC Summer Split:

  • Finalen: G2 Esports vs Fnatic (1.002.178 peak-seertal)
  • Semifinaler: G2 Esports vs Fnatic (900.377 peak-seertal)
  • Semifinaler dag to: G2 Esports vs Rogue (741.512 peak-seertal)
  • Playoffs: Fnatic vs Rogue (557.147 peak-seertal)
  • Playoffs: G2 Esports vs MAD Lions (519.833 peak-seertal)

G2 måtte se sig slået af Mad Lions, som har været én af de helt store overraskelser gennem sæsonen, hvorfor G2 måtte en tur ned i lower bracket. De vandt den første serie, men G2 led et nederlag i hænderne af Fnatic.

G2’s nederlag mod Fnatic betød, at de måtte ud i en ny serie – denne gang mod Rogue. Det endte ud i en tæt serie, men G2 trak det længste strå, blandt andet på grund af sublimt spil af Rasmus ”Caps” Winther.

G2 sikrer sig first seed til 2020 World Championship

Sejren over Fnatic betyder ikke blot, at de har vundet LEC Summer Split. Det betyder også, at G2 kommer til 2020 World Championship som first seed. Det betyder, at de ikke kan møde andre hold fra andre regioner, som også sikrede sig first seed, herunder Damwon Gaming og Top Esports. Fantic har også kvalificeret sig til 2020 World Championship, men de har dog risiko for blandt andet at møde ovenstående hold.

The 2020 World Championship begynder 25. september og slutter d. 31. oktober.