Foto: DreamHack

Liquid udraderer MiBR i Odense: Møder Astralis i finalen

Team Liquid trak sig sejrrigt ud af aftenens semifinale ved ESL Pro League i Odense. Morgendagens finale bliver derfor den efterhånden moderne klassiker mellem Astralis og Team Liquid.

– af William Demant & Markus Ambrosius

Der var på forhånd flere fortællinger på spil, da Team Liquid og MiBR mødte hinanden ved ESL Pro League i Odense. Begge hold huser både spillere fra Brasilien og USA. Desuden har Team Liquids supportspiller, TACO, tidligere spillet under MiBR-kernens faner. Dengang under navnet SK Gaming.

Nu er det ironisk nok den fravalgte TACO og resten af Team Liquid-slænget, der ligner Astralis’ førsteudfordrer, mens MiBR må se sig henvist til en femteplads på HLTVs World Ranking. MiBR fik en skuffende sidsteplads ved BLAST Pro Series i København, men siden har det brasiliansk-amerikanske hold dog vist gode takter. Team Liquid var derfor også kun snævre favoritter i bookmakernes øjne.

Team Liquid og Twistzz nakker MiBR på Cache

Team Liquid valgte noget overraskende, at de to hold skulle mødes på Cache i første opgør.

Cache bliver sjældent valgt i professionel sammenhæng, men mappet er trods alt en nogenlunde logisk beslutning i netop dette opgør. Cache handler i høj grad om firepower, hvilket begge hold i den grad besidder. Navne som Twistzz, NAF, coldzera og Stewie2K er gudbenådede fraggers.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at Team Liquids map pick gav pote. Der skulle gå hele 10 runder, før MiBR formåede at redde sig ét enkelt point. Og ikke engang dét, fik momentummet til at tippe i MiBRs favør. Team Liquid fortsatte ufortrødent deres sikre CT-side.

De danske fans i Sparekassen Fyn Arena skulle dog få endnu en anledning til at råbe: “Let’s Go FalleN!”, da MiBR formåede at reducere til 2-13 ved pausen.

Team Liquid vandt pistolrunden i anden halvleg, og Cache var så godt som afgjort. Team Liquid vinder første map 16-2.

NAF fører Liquid til sejr trods vanvittigt MiBR-play

MiBR’s map-valg var en smule mere forudsigeligt og faldt på Overpass. Et map som Liquid kun har spillet halvanden håndfuld gange, hvorfor MiBR kunne skyde runden igang velvidende, at de havde servererfaringen på deres side.

Men det skulle vise sig ikke at være nok. Liquid lagde ud med at vinde pistolrunden på CT-siden og så ud til at have fundet momentum. Anført af en iskold NAF og en stensikker Twistzz sikrede Liquid sig således de efterfølgende 6 runder, indtil MiBR endelig fik brudt stimen og udlignende til 7-1.

Det gav MiBR blod på tanden og i den efterfølgende runde fulgte de op med et vanvittigt 4-mands boost, som endte ud i et ondskabsfuldt headshot fra FalleN. MiBR tog også den efterfølgende runde og kunne dermed pynte lidt på resultatet, men desværre for MiBR og deres mange danske fans var det ikke nok til at slå Liquid ud af kurs.

NAF og drengene lukkede mappet til stillingen 8-16, på trods af at MiBR formåede at sikre sig pistolrunden i mappets anden halvdel.

Finalen mod Astralis skydes igang i morgen kl. 16:00 og kan følges på DR3.