Fragsters leder igen efter et helt nyt hold.

Partnere stifter dansk CS:GO-organisation med høje ambitioner

Fem danske CS:GO-spillere kan få chancen for at jagte drømmen om at blive professionel e-sportsudøvere hos det nye danske projekt Fragsters, der går efter at drifte et top 20-hold i verden allerede fra næste år.

Skrevet af Daniel Winther Pedersen – daniel@esm.dk

For mange dygtige danske Counter-Strike Global Offensive-spillere går tabt, fordi de ikke har muligheden for at spille under strukturerede forhold, mener Morten Beutelmann og Kenneth Goldy.

Derfor har de to stiftet Fragsters, som er et dansk projekt, der til at begynde med vil tilknytte fem danske CS:GO-spillere og give dem chancen for at jagte drømmen om at blive professionel e-sportsudøver.

“Der er rigtig mange unge, som spiller Counter-Strike i dag, og der er mange, som er rigtige gode til det. Desværre går holdene for tit i opløsning igen, måske fordi en turnering går lidt dårligt, og så skiftes flere spillere ud på holdene, der kommer nye ind og det er i det hele taget præget af ustabilitet. Det er synd, når man har så mange talenter, som vi har i Danmark,” siger Morten Beutelmann, der til dagligt arbejder som brand manager hos Komplett.

Fragsters vil derfor tilbyde fem udvalgte stabilitet, seriøsitet og struktur, siger Morten Beutelmann. Og selvfølgelig penge.

Spillerne vil blive betalt en fast løn, de vil få dækket omkostninger til turneringer, hotel og forplejning, og alle de præmiepenge, som de vinder, beholder de selv.

Inden der kommer store sponsorer til vil den faste løn afhænge af niveauet på de spillere, som bliver valgt til Fragsters første CS:GO-hold.

“Vi synes CS:GO er super spændende, og vi vil gerne være en del af det og hjælpe unge spillere. På sigt vil vi gerne kunne betale spillerne en månedsløn, der gør, at alle sammen kan leve af det. Det er målsætningen, at vi er der om et års tid, men tiden vil vise om det hold vi starter ud med ender med at gå hele vejen,” siger Morten Beutelmann.

Han siger dog samtidig, at selvom det er lysten og interessen, der driver projektet lige nu, så drømmer makkerparret om at udvikle så gode danske spillere, at projektet bliver penge værd, og de selv kan få nogle indtægter på sigt.

For ambitionerne for Fragsters er høje. De er så høje, at målsætningen er at drifte et CS:GO-hold i 2017, som er i top 20 i verden, men det er realistisk, mener Morten Beutelmann, hvis de arbejder hårdt.

Han peger også på et andet dansk hold, som har gjort noget lignende.

“Vi leder efter spillere, som har et stort udviklingspotentiale. Det betyder også, at det er unge spillere. Ser man på det nuværende Dignitas-hold, så var der f.eks. kun ganske få på den internationale scene, der kendte til Kjaerbye for bare få år siden, og nu er han en af de absolut bedste spillere i Danmark. Vi prøver at kigge på nogle spillere, som vi håber kan være på Dignitas’ niveau om et år eller to,” siger Morten Beutelmann.

Siden Fragsters blev officiel er det væltet ind med henvendelser fra interesserede danske hold og spillere, som gerne vil være med i det nye projekt.

Set i det lys, mener Morten Beutelmann også, at timingen  for lanceringen af projektet er perfekt, da det måske snart ville være for sent.

“E-sport er et tog, som kører nu, hvis man skal være med. Om et år, tror jeg ikke, at det er muligt at komme ind uden kæmpe store pengesummer, hvis man skal have et hold. Lige nu er det danske marked åbent for at finde nogle rigtig gode spillere for rimelige penge, fordi e-sport trods alt ikke er slået igennem i massemedierne i Danmark endnu. Men vi tror, at det er en storm under opsejling,” siger han.

Husk at “like” vores Facebook-side, ved at følge dette link

Du kan læse mere om Fragsters på deres hjemmeside.

Skriv et svar