Det kan komme til at koste op mod 365 millioner kroner på for en plads i Overwatch League næste sæson. Foto: Overwatch League/Blizzard

Medie: Overwatch League plads vil koste 210-365 millioner

Den nye Overwatch League har haft stor succes på trods af den enorme pris for at blive en del af den eksklusive liga. Angiveligt har holdene betalt 20 millioner dollars, men nu ser prisen ud til at stige markant forud for anden sæson.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

Flere organisationer var kritiske forud for den nye Overwatch Liga, og det lignede et stort sats at smide 20 millioner dollars efter en plads i ligaen, da spillet endnu ikke havde bevist sit værd inden for esport.

Overwatch League har dog haft en større succes end forventet, og de har ifølge ESPN’s kilder allerede oversteget deres forventet indtjening med mere end fire gange, og den første sæson er ikke engang tæt på at være overstået. Det skyldes blandt andet større sponsoraftaler, som de har formået at lande i takt med deres flotte seertal, der har peaket på knap en halv million samtidige seere.

Derfor vil prisen for en plads i den eksklusive Overwatch League naturligvis stige, og her beretter ESPN om at prisen for en plads vil stige helt op til at ligge mellem 35 til 60 millioner dollars, hvilket svarer til en pris på 210 til 365 millioner danske kroner.

Den høje pris medfører problemer

I forlængelse af dette påpeger ESPN, at på trods af deres tidligere succes i ligaen, så bliver det svært for Blizzard at udbrede deres liga til et globalt koncept, da prisen simpelthen er for høj for de fleste esports’ organisationer verden over.

Netop derfor oplevede de også forud for sæson 1 en større interesse fra rigmænd, der ejer store fodboldklubber så som Liverpool, Fulham FC og Crystal Palace, men om de er villige til at betale en større pris for en plads i ligaen i den næste sæson er et stort spørgsmålstegn.

Skriv et svar