Foto: PR

Microsoft omdøber Xbox Live til ‘Xbox netværk’

Ændringen har til formål at hjælpe med at skelne Microsofts onlinetjenester fra dets abonnementstilbud.

Microsoft ændrer navnet på Xbox Live til det mere prosaiske Xbox netværk; en ændring, har virksomheden fortalt The Verge, som gør det muligt bedre at kunne skelne dets online-netværk fra Xbox Live Gold-abonnementstilbud.

“‘Xbox netværk’ henviser til den underliggende Xbox-onlinetjeneste, som blev opdateret i Microsoft Services-aftalen,” har en Microsoft-repræsentant fortalt The Verge. “Opdateringen fra ‘Xbox Live’ til ‘Xbox netværk’ er beregnet til at skelne den underliggende tjeneste fra Xbox Live Gold-medlemskaber.”

Længere tid undervejs

Interessant nok kom rygter om den forestående navneændring allerede frem i august 2020, da Microsoft “ændrede Xbox Live for at henvise til Xbox-onlinetjeneste” i sin serviceaftale. Virksomheden benægtede, i en erklæring der ligner den just udgivne, at en navneændring var på vej, idet det lød, at ændringen af servicevilkårene “henviser til den underliggende Xbox-tjeneste, der inkluderer funktioner som krydssparring og venneanmodninger.”

“Denne sprogopdatering er beregnet til at skelne mellem den underliggende tjeneste og det betalte Xbox Live Gold-abonnement,” sagde Microsoft på det tidspunkt. “Der foretages ingen ændringer i oplevelsen af tjenesten eller Xbox Live Gold.”

Følger lignende træk

Xbox Live navneændringen følger lignende træk fra Electronic Arts, der omdøbte Origin til EA Desktop App i september 2020 og Ubisoft, der flettede Uplay og Ubisoft Club sammen til Ubisoft Connect en måned senere. Blizzard forsøgte noget tilsvarende med Battle.net i 2017, men blev til sidst tvunget til at erkende, at “Battle.net” var et ret godt navn til at begynde med og skiftede tilbage.