For en gangs skyld var det ikke kun s1mple, der spillede godt for NaVi. Vejen mod førstepladsen var brolagt med teamwork og imponerende aktioner fra hele holdet. Foto: DreamHack

Natus Vincere vinder ESL One Cologne 2018

Efter NaVi havde slået de danske favoritter fra Astralis ud i semifinalen ventede de tyske underdogs fra BIG. 

Selvom det tyske hold BIG gang på gang overraskede på vejen mod finalen, viste NaVi sig alligevel for stærke til det tyske hjemmebanehold.

Finalen, der blev skudt i gang kl. 16:00, skulle spilles i det udmattende maratonformat BO5. NaVi, der var førstevælger, valgte Overpass og Train, mens BIG satsede på Dust2 og Inferno, hvilket betød at Nuke var tilovers, efter at Mirage og Cache var blevet fravalgt.

Det var drengene fra NaVi, der kom bedst fra start på Overpass, hvor det aldrig rigtig blev spændende. Ukrainerne vinder derfor det første map med scoren 16-10.

Men BIG havde ikke tænkt sig at give op uden kamp – de skruede derfor bissen på på Dust2. Og det skulle vise sig at blive en tæt og underholdende affære med aces fra både Johannes ‘nex’ Maget og tabseN. Til sidst fik BIG dog for alvor mentale overtag og endte med at lukke mappet med scoren 16-11.

Train var det BIG, der kom bedst fra start, da de vandt pistolrunden. Men derefter tog ’s1mple’ AWP’en i hånden og viste hvorfor, at han regnes for verdens bedste spiller lige pt. Train ender med 16-10 i NaVi’s favør.

Det betød samtidig, at NaVi havde mulighed for at lukke kampen på Inferno. Efter en hurtig 3-0 føring og CT-side, hvor det lykkedes dem at holde BIG fra at plante bomben mere end tre gange, var det legende let for et velspillende NaVi hold at køre BIG over, da de endelig fik lov til at spille på T. NaVi vandt Inferno 16-8 og sikrede sig den samlede sejr over BIG med resultatet 3-1.

‘s1mple’ spillede en god kamp for NaVi, men også ‘electronic’ gjorde sig særligt bemærket. Hvad der er mest bemærkelsesværdigt er dog hvordan, at NaVi spillede som en sammentømret enhed og var i stand til at vinde runder uden ‘s1mple’. ‘nex’ og ‘tabseN’ var to af de bærende kræfter hos BIG.

Foruden den store pokal, får NaVi lov til at tage en stor check på $ 125.000 (cirka 800.000 kroner) med hjem til Ukraine. GG WP.

Skriv et svar