Tv-serien er blevet promoveret massivt verden over, hvilket nok kan forklare, hvorfor spillerne strømmer tilbage til The Witcher 3. Foto: Shutterstock

Netflix-effekten: The Witcher 3 slår sin egen rekord – fem år efter udgivelse

På nuværende tidspunkt har The Witcher 3: Wild Hunt ramt flere spillere på samme tid, end det havde på sin udgivelsesdato i 2015.

af Peter Skjøtt Poulsen

Det slår sin egen rekord på 92.000 spillere, med flere tusinde. I skrivende stund spiller mere end 94.000 mennesker det populære rollespil på steam, ifølge SteamDB, Steamcharts og Valve’s egne statistiker. Det placerer det et godt stykke foran veletablerede spil som Path of Exile og Team Fortress 2.

Tallene er kun fra Steam, og medregner derfor ikke de spillere som er i gang med The Witcher 3 via spiludvikleren CD Projekt’s egen launcher, GOG. Langt de fleste store spiltitler når aldrig samme højder som på deres udgivelsesdato, og slet ikke single-player spil. Smider du derefter oveni, at det er et rollespil er det i den grad en imponerende bedrift. Så imponerende en bedrift at det netop har overhalet Red Dead Redemption 2 i tilbagevendende spillere.

Den pludselige interesse for dette fabelagtige, men dog 5 år gamle spil, kan højst sandsynligt tilskrives den nye Netflix serie, The Witcher, som tager udgangspunkt i de populære fantasy romaner af samme navn.

Skriv et svar