Nostalgi – Ikke så meget andet

Sega Mega Drive Flashback er god underholdning, men den kommer ikke op på siden af konkurrenten fra Nintendo.

Anmeldt af Kasper Frank

85 indbyggede spil hvor klassikere som Sonic, Mortal Combat og Golden Axe er i blandt. Det lyder godt, og når man som jeg har alle disse spil som noget af det første i konsol-hukommelsen, var det meget svært ikke at skrue forventningerne højt op, da konsollen ankom med posten.

Start med fails

Fail 1: Førstehåndsindtrykket var dog ikke det bedste. Konsollen og controllerne er meget lette. Det er selvfølgelig et faktum at den beskedne computerkraft, som maskinen indeholder, reelt set kan være på 1×1 cm. printplade, men for helhedsindtrykkets skyld, ville et par vægtlodder i konsollen og controllerne have reddet meget. Bevares – det er snyd, men så vil jeg altså gerne snydes.

Fail 2: Næste forventningsafstemning sker, da konsollen skal tændes. Den fryser simpelthen i opstarten. Til maskinens forsvar skal det siges, at dette er den eneste gang, hvor det er sket ud af de ca. 30 gange, den har været tændt i min besiddelse.

Fail 3; Menuerne er noget skidt. I 2017, hvor brugervenlighed og lækre interfaces er standard, er menuerne simpelthen for besværlige. Det er på ingen måde intuitivt at navigere rundt blandt spillene. Hvis AtGames, der står bag konsollen havde fået lavet en minimal betatest, ville dette og den fysiske vægt fra tidligere med garanti være blevet fikset.

Nu til det gode

Win 1: Spillene holder stadig. Det er fantastisk at genopleve de gamle spil igen – spillet på et TV, med en controller der er, som den skal være. Specielt Golden Axe var et fantastisk gensyn, og til min store overraskelse kunne jeg stadig gennemføre det relativt nemt.

Win 2: Ungerne elsker det. Jeg har tidligere forsøgt at introducere mine børn på syv og fire år for min Xbox, uden den store succes. Med AtGames’ Flashback var det en anden snak. Når først jeg havde hjulpet dem igennem det labyrintlignende interface, kunne de sagtens få op til en hel time til at gå med konsollen. Det var en fryd at opleve, at et stærkt gameplay sagtens kan gøre tunge grafikmotorer til skamme.

Vurderingen

I modsætning til Nintendos remake af deres NES, er det tydeligt, at det IKKE er Sega selv, der står bag maskinen. Helhedsoplevelsen ville have været så meget bedre, hvis man havde smidt bare en smule mere opmærksomhed efter detaljerne.

Har man et forhold til den gamle Sega Mega Drive, er prisen på maskinen dog ganske beskeden, i forhold til hvad man får med hjem. Timevis af underholdning og en god spandfuld nostalgi. Den koster omkring 700 kr.

Vurdering: 3 ud 6 stjerner.