Bully Hunters er en ny platform, der forsøger at bekæmpe in-game chikane. Foto: via. BullyHunters.org

Nu kan du tilkalde din helt egen ‘Bully Hunter’ hvis du oplever ingame-chikane

I nat blev Bully Hunters lanceret. En ny platform, der forsøger at gøre op med in-game chikane – i særdeleshed chikane henvendt mod kvindelige CS:GO-spillere.

Skrevet af Markus Ambrosius

I 2018 har #MeToo-bevægelsen foretaget den ene moralske kulegravning efter den anden. Hver en sten er blevet vendt for at afdække den seksuelle chikane, der desværre hersker i store dele af vores samfund.
Nu er der noget, der tyder på, at det er blevet videospilsindustriens tur – mere specifikt CS:GO.

I nat blev videospilsplatformen Bully Hunters officielt lanceret. Deres selverklærede mål er at bekæmpe in-game chikane.
Platformen tilbyder en service, hvor ofre for chikane kan tilkalde en såkaldt Bully Hunter til sit game.
Offeret, der bliver chikaneret, skal derefter udpege bøllen for Bully Hunteren. Her fra er Bully Hunterens opgave klar: carry mobbeofferet, og gank’ bøllen. I videoen herunder kan du se, hvordan Bully Hunters formidler kontakt mellem mobbeofferet og Bully Hunteren:

#MeToo møder Anonymous 

Bully Hunters forener feminisme og hackeræstetik i et bizart forsøg på at komme in-game chikane til livs. Målet med platformen er uden tvivl nobelt. In-game chikane er ikke for sjov. Men med rundt regnet 100 Bully Hunters i skrivende stund, virker det umiddelbart usandsynligt, at platformen skulle vokse sig til en størrelse, hvor den for alvor kan gøre en forskel for de kvinder, der oplever in-game chikane.

Desuden har mange af de tidlige reaktioner på Twitch og Twitter – ironisk men forventeligt – været sexistiske, troll-agtige ytringer. Men det understreger naturligvis bare kampagnens berettigelse.
Og det er vel sådan Bully Hunters skal tolkes – som en kampagne. En kampagne med et vigtigt budskab.
I nat så det blandet andet således ud, da Bully Hunters gav en demonstration af en såkaldt “Bully Hunt”:

Som titlen på Twitch-klippet indikerer, så har flere brugere hæftet sig ved, at hele showet virker en kende opstillet.

Synker skibet, før det har lagt fra land?
Bully Hunters har allerede – efter alt at dømme – gjort sig til internettroldenes yndslingsoffer.
Offer eller ej, så har de i hvert fald skabt opmærksomhed omkring deres budskab. Men måske også lidt for meget opmærksomhed? Bully Hunters er stiftet i samarbejde med blandt andet techfirmaet SteelSeries.
En video med SteelSeeries’ talskvinde (værten tv.) har floreret på internettet lige siden Bully Hunters lancering. Og det er af de helt forkerte grunde. I videoen kan man se streameren ZombiUnicorn omtale sine modspillere som “faggots”. Et ord, der generelt er anerkendt som værende nedladende overfor homoseksuelle. Videoen, der uundgåeligt har kastet hyklerisk lys over hele kampagnen, kan ses herunder:

Vil du være en Bully Hunter? Så skal du som minimum være kvinde. Læs mere hér.
Vigtigheden af debatten er dog indiskutabel. Tag’ derfor del i debatten, og smid en kommentar under artiklen!

Skriv et svar