Ny dansk app blander Pokémon GO og Fortnite

En ny dansk app vil revolutionere legen i skolegården og lover at transportere børn til en verden af action, i deres digitale udgave af den klassiske børneleg ‘krig’.

Nu vender danske børn tilbage til skolen og en hverdag der, efter Corona, i højere grad forgår udenfor. Men det behøver bestemt ikke at være kedeligt, for nu vil en ny dansk app aktivere børnene udenfor – i en actionpræget og højintens leg med vennerne. MapStrike app’en er gratis, og beskrives bedst som en digital opgradering af den klassiske leg ‘krig’. 

“MapStrike er vores opgør med den passive, indendørs gamerkultur. Vi forsøger at opgradere udendørs leg med de koncepter, regler og eksplosioner børnene kender og elsker fra digitale spil”, siger Ulrik Hunskjær, en af de to spildesignere bag app’en. 

“Den virkelige verden har ‘vanvittig grafik‘ og det er nu engang bare sjovest at bruge en sommerdag eller et frikvarter udenfor med vennerne.” Ulrik har tidligere i sin karriere arbejdet på apps for virksomheder som LEGO og Niantic Labs – virksomheden bag megahittet Pokémon GO. 

MapStrike bruger GPS og kompasteknologi til at forvandle din telefon til et gevær og din vej, legeplads eller skolegård til en interaktiv slagmark for dig og dine venner. App’en fordeler jer i to hold, og I kæmper så om digitale territorier I selv har placeret ovenpå jeres fysiske omgivelser. Bliver man ‘skudt’ lever man hurtigt op igen og kan fortsætte kampen. 

Forvandler verden omkring dig 

“MapStrike er i princippet ikke et spil, men en digital kickstarter til børnenes fantasi. Selvom vi ganske vist er en app, er vores mission at få spilleren udenfor og til at kigge op fra skærmen. Med MapStrike i hånden forvandles spillerens omgivelser til en magisk arena – på samme måde som en legetøjsrevolver i hænderne på et barn kan forvandle baghaven til en westernby med cowboys,” forklarer Anders Eggert, den anden spildesigner bag appen. 

Udover at omdanne din telefon til en skyder, giver app’en dig mulighed for at lægge miner, kaste granater og endda sende virtuelle bombefly ind over din villavej. Snart vil man også kunne kæmpe som riddere og troldmænd, og undervejs støde på alt fra UFO’er til drager. 

Designet til skolegården og frikvarteret 

Modsat Pokémon GO, kræver MapStrike ikke at spilleren bevæger sig rundt til tilfældige lokationer over hele byen. I MapStrike tegner spilleren nemlig selv ‘banen‘ op på app’ens kort, og bevæger man sig udenfor det aftalte område, mister man liv. Det, og flere tiltag, betyder at MapStrike er tilpasset børnenes hverdag med skole og fritidsinstitution – en hverdag der, efter Corona, i højere grad forgår udenfor. 

“Vores app er ikke designet som typiske mobilspil, men mere som en bold. Den larmer og forstyrrer ikke under timerne – men så snart det ringer ud til frikvarter er den klar til, fuldstændig gratis, at facilitere sjov og aktiv leg mellem børnene,” siger Ulrik Hunskjær. 

“Børnene bestemmer endda selv hvor lang tid kampen skal vare, så den eksempelvis kan tilpasses et frikvarter,“ supplerer Anders Eggert. 

Projektet har været tre år undervejs, og skal man tro app’ens trailer video, er der altså nu udsigt til eftermiddage med fuld blæs på fantasi og action. 

MapStrike lanceres i dag, og findes til både iPhone og Android.