Ny dansk LoL-liga ser dagens lys

Med LCS som forbillede har en gruppe organisationer gået ind i et projekt som skal være med til at skabe struktur på den danske scene.

Skrevet af Miki Jørgensen

Singularity, Sørby eSport og Tricked eSport er blot nogen af de organisationer, som deltager i den første sæson af League Championship Denmark – eller LCD. Målet med den nye liga er at skabe mere struktur for de danske LoL-hold og være med til at udvikle spillerne og organisationer.

Dette skulle meget vel gavne alle de nyankomne e-sportsorganisationer og foreninger, så de har et fast spillested, hvor de kan møde ligesindede og kan se vejen mod en mere professionel karriere inden for e-sporten, hvis man skulle have talentet,” fortæller tovholder Mathias Hjort Henningsen.

I ligaen møder holdene hinanden to gange gennem sæsonen, hvor de spiller bedst af tre. Vinder et hold 2-0 over et andet hold får de tre point. Skal kampen ud i alle tre for at finde en vinder, modtager denne to point mens det tabende hold får et.

Det bliver også muligt at følge med i kampene. De bliver streamet live på Twitch med danske kommentatorer.

Sæsonen begynder den 3. september med én liga og vil strække sig over hele efteråret. Dette bliver en testsæson, hvorved at fra januar vil den første sæson gå i gang. Højst sandsynligt med en Challenger-liga under, hvor de kan spille om oprykning, mens holdene i den bedste skal spille om at undgå nedrykning.

Præmiepuljen er på 20.000 kroner.

 

Skriv et svar