Foto: Female Legends

Ny esportsliga for kvinder

Gamingplatformen Challengermode og non-profit organisationen Female Legends lancerer en ny esportsliga for kvinder.

Skrevet af Johannes Kjems

En ny europæisk esportsliga for kvinder i League of Legends og CS:GO har set dagens lys, Women Esports League (WEL) – arrangeret af Challenger og Female Legends.

“Challengermodes primære fokus er at gøre esport tilgængelig for alle. […] At skabe forholdene for, at unge kvinder kan spille, socialisere og konkurrere i et fredeligt og ligestillet miljø er et naturligt skridt for os at tage,” skriver Johan Bengtsson, Head og Sales and Partnership, Challengermode, i en pressemeddelelse.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at formålet med ligaen er at føre kvinder og mænd sammen i esport, da der ikke er nogen biologisk årsag til, at de er adskilt. Som arrangørerne selv skriver er der “forhåbentligt ikke er brug for ligaen i fremtiden”.

“Vi arbejder konstant på at gøre esport mere inkluderende og ligestillet. Ligesom med vores esport fællesskab, så er målet med denne liga, at den i fremtiden ikke behøver at eksistere. Vi vil gerne have alle til at konkurrere på lige vilkår, uden diskrimination,” skriver Olivia Mattsson, turneringsadministrator, Female Legends.

Første sæson af WEL kommer til at have en præmiepulje på 5000 euro – et beløb arrangørene håber kommer til at vokse over tid.