Foto: By Kiwiev -Wikimedia Commons

Nyt angreb mod doping, match-fixing og gambling indenfor eSport

Nu skal der ryddes op i eSporten. Det vil en nystiftet organisation i hvert fald forsøge på.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Match-fixing, børn med gambling problemer og tvivlsomme forretningsmetoder, er blot et par af de problemer, som eSporten kæmper med i øjeblikket. ESports-industrien er endnu så ny, at man på mange områder forsøger sig frem, og derfor opstår der konstant nye problemstillinger, som sporten må forholde sig til.

Kunne du være interesseret i at støtte Esportsmagasinet med 1 kr. pr. artikel, så vi kan tilknytte endnu en skribent? – Læs mere her.

For at forsøge at arbejde professionelt med disse problemer, har en forsamling af turneringsarrangører, sponsorer og advokater netop lanceret The Esports Integrity Commission (ESIC), der er en non-profit organisation.

organisationens nyoprettede hjemmeside, kan man allerede finde en række dokumenter, der er henvendt til interessenter i eSporten. Blandt andet en antidoping- og antikorruptionspolitik.

I følge ESIC er de største trusler mod eSportens videre udbredelse i øjeblikket disse punkter:

  • Snyd med ulovlig software
  • Online angreb for at sløve og eliminere modstander (DDOS)
  • Match-Fixing
  • Doping

Derudover vil organisation også arbejde målrettet på at tvinge skinbetting-sider som CSGODiamonds og CSGOLotto til at alderstjekke deres kunder, inden de får lov at gamble med skins. Dette skal indføres for at undgå, at mindreårige bliver lokket ud i ludomani.

I bestyrelsen sidder eSports advokaten Bryce Blum blandt andet, og i forbindelse med lanceringen udtalte han:

“Mere end 90 pct. af eSports-gamblingmarkedet består af skin-betting, hvor udbyderne hverken er registrerede eller regulerede på nogen meningsfuld måde. I dette miljø er det acceptabelt, at mindreårige gambler og match-fixing sker mere eller mindre ukontrolleret – for slet ikke at nævne risikoen for bedrageri, riggede resultater og andre overtrædelser,” siger han.

ESIC har meldt ud, at de vil være åbne for alle professionelle eSportsinteressenter og vil forsøge at arbejde med en så gennemsigtig struktur, som det er muligt.

Kunne du være interesseret i at støtte Esportsmagasinet med 1 kr. pr. artikel, så vi kan tilknytte endnu en skribent? – Læs mere her.