Foto: Riot

Nye ændringer i NA LCS: Går væk fra bedst-af-tre

Efter tre sæsoner med et bedst-af-tre system, går den amerikanske LCS tilbage tilbage til bedst-af-en når den nye sæson begynder.

Skrevet af Miki Jørgensen.

I sidste sæsonens sommer split blev systemet bedst-af-tre implementeret i den amerikanske LCS. Det kom hvert fald det halv-danske Team SoloMid til gode, da de lige siden har vundet alle splits. Men fra næste sæson skal de vænne sig til et gammelt, kendt system.

Riot har offentliggjort, at man vil gå tilbage til den såkaldt double round robin, hvor alle spiller to kampe mod hinanden i løbet af sæsonen. Årsagen skyldes, at Riot har analyseret alle tallene de har hentet fra da de indførte bedst-af-tre systemet.

“Efter hvert split evaluerer vi om formatet i NA LCS skaber konkurrencedygtige og underholdende kampe. Efter tre splits med bedst-af-tre i den regulære sæson har vi vejet meget information fra måneder af overvågning af fans, fokusgrupper, revision af seere fra begge streams og feedback fra fans, holdene og spillerne,” fortæller Riot.

Med det nye format vil kampene gå tilbage til de gamle tidspunkter, og vil begynde klokken 21 danske tid lørdag og søndag.

Næste sæson begynder den 20. januar.