Credit: Shutterstock

Nye spilpriser på vej?

Er der nye spilpriser på vej? I sommers annoncerede Take-Two, at deres amerikanske fodboldspil NBA 2K21 ville stige i pris fra 60 dollars til 70 dollars for standard edition til de nye konsoller. Lignende udtalelse kommer fra Activision, der vil planlægger at udgive deres Call of Duty Obs: Cold War med den nye pris.

Er det fremtiden?

Det er dog for tidligt at afgøre, om spilpriserne fra nu af altid vil være forandret. Indtil nu er det kun NBA 2K21 der har afprøvet den nye pris, og det har været samtidig med, at Take-Two også har solgt en anden version, Mamba Forever Edition.

Hen over julen blev spil til både PS5 og Xbox Series fortsat solgt til 60 dollars. Det er altså langt fra alle, der er med på idéen om de nye priser – endnu. Mat Piscatella påpeger dog overfor Ars Technica, at det endnu er svært helt at vurdere de nye titler på næste generations konsoller, da de har været meget svære at få fat i og dermed ikke er så udbredte.

Spilpriser før og nu

Det var tilbage i 2005, at vi sidst så en ændring i spilpriser, som modsat i dag var meget drastisk. Det skete, da Activision krævede 60 dollars for Call of Duty 2 på den nye Xbox 360 med stor succes. I december samme år viste statistikker, at 77% af Xbox 360 ejere havde købt spillet trods de nye priser. Det betød, at andre spiludviklere ikke var langsomme til at følge trop.

Dagens marked for videospil er dog også meget anderledes end tidligere. Indiespil har for tiden stor succes, som vi ser med Valheim, og der findes mange forskellige versioner af spil, hvor man kan få bonus content. Der er derfor ikke længere kun én prisklasse for spil, men mange forskellige. Mat Piscatella vurderer, at prisen fremadrettet vil blive vurderet afhængigt af det enkelte spil, da nogen netop ønsker at betale mere for ekstra indhold, og nogen spilserier har en stærk fanbase, der er villige til at betale.