En ny meddelelse fra IOC giver os indsigt i komiteens tanker omkring e-sport. Foto: Creative Commons.

Olympiske lege: IOC afviser at e-sport kommer på programmet i den nærmeste fremtid

IOC har netop offentliggjort en meddelelse, der går i dybden med, hvorfor e-sport endnu ikke bliver en del af det olympiske program.

– af William Demant

Hvis du er en af dem, der mener, at e-sport bør være en del af det olympiske program, er der dårligt nyt fra den olympiske komité IOC. En gruppe af højtstående IOC-medlemmer udstedte lørdag en meddelelse om, at det endnu er for tidligt at begynde at diskutere optagelsen af e-sport som del af olympiaden.

I meddelelsen fra IOC listes en række usikkerheder og vanskeligheder, som har været afgørende for beslutningen om for ikke at kigge nærmere på mulighederne for at integrere e-sporten.

Blandt disse usikkerheder nævner den olympiske komite bl.a., at den voldsomme udvikling indenfor e-sport skaber et omskifteligt e-sportsunivers uden standarder, hvilket ikke stemmer overens med de traditionsrige olympiske lege.

Ligeledes lægger komiteen vægt på, at visse e-sportsdiscipliner ikke er i tråd med olympiadens værdisæt, hvorfor de ikke kan være en del af legene. Man må her gå ud fra, at der hentydes til de spiltitler, der er centreret omkring voldelige narrativer.

Til sidst lister IOC ligeledes de kommercielle interesser i e-sport som en hæmsko for en mulig deltagelse i olympiaden, da de store e-sportstitler er ejet af virksomheder og derved ikke er i tråd med den ordinære sports værdibaserede regelsæt.