Nu kan du møde Markus "Kjaerbye" Kjærbye og dyste mod ham 1 on 1. Foto: North.

OPTAKT: Astralis vs. North

DERBY DAY: ESL Pro League danner i aften rammerne for The Danish Derby, når Astralis og North tørner sammen i et symbolsk vigtigt opgør.

Skrevet af Markus Ambrosius

Jovist, der er vigtige point på spil, når Astralis møder North i aftenens ESL Pro League-opgør, men opgøret i sig selv har så meget mere på spil end bare point. Det er holdenes sportslige strategier, der sættes på prøve i aften. Det er Astralis mod North. Magisk mod Kjaerbye. Det er langt fra første gang, de to riflers mødes i The Danish Derby, men denne gang er det med omvendt fortegn. For at forstå, hvordan det gik til, må vi spole tiden tilbage til januar måned.

The Danish Shuffle
North og Astralis skuffede fælt, da de i starten af året deltog i ELEAGUE-Majoren i Boston. North tabte alle deres tre kampe, mens Astralis formåede at vinde én af deres fire kamp. Astralis’ sejr blev netop grundlagt imod North. De sløje resultater satte gang i et esportsligt efterspil. Det er ikke unormalt, at en skuffende Major-turnering bliver brugt som anledning til rosterændringer. Boston-Majoren var heller ingen undtagelse. The Danish Shuffle var nærmest uundgåelig, men hvem skulle være en del af den? Heroic? North? Sågar Astralis?

The Great Northern Betrayal
Kjaerbye skiftede som bekendt til rivalerne fra North, mens Magisk lavede det omvendte skifte fra North til Astralis – dog med en detour til USA. Og med lidt hjælp fra cajunb og k0nfig gik kabalen op. Efter sandet havde lagt sig, fik spillerne mulighed for at dele deres version af forløbet. Dette blev blandt andet gjort i interviews og på de sociale medier. Kjaerbyes skifte fra Astralis til North blev – lidt groft –  døbt The Great Northern Betrayal.
Selvom det lyder en smule barskt, så var ”bedrag” faktisk den gennemgående tematik hos Astralis-spillerne, da de udtrykte sig omkring Kjarbyes skifte. Netop derfor har man som CS:GO-fan god grund til at sætte næsen op efter, at aftenens Danish Derby ikke alene leverer på det spiltekniske plan, men også på intensiteten og de personlige dagsordener. Mon ikke Kjaerbye har noget, han vil bevise? Og det samme gør sig vel gældende for Magisk.

Hvem regerer Danmark?
Norths indkøb af Kjaerbye blev gjort i et selverklæret forsøg på at tippe magtbalancen inden for den danske CS:GO-scene, mens man må formode, at Astralis indkøb af Magisk er et forsøg på at afværge netop dette. Derfor handler aftenens kamp om mere end bare ESL Pro League-point.

Man kan måske ikke drage nogen endegyldig konklusion på baggrund af aftenens kamp, men man kan – med lidt god vilje – drage en delkonklusion. Sidder Astralis komfortabelt på den danske CS:GO-trone eller er North i færd med at styrte Counter Strike-kongerne i gruset?

Kampen starter kl.17:00, og den kan streames direkte fra ESL Pro Leagues Facebook-side.

Skriv et svar