Foto:shutterstock.com

Optimer dit hjem til Esport

Sponsoreret indhold

Esport er efterhånden et ord, man hører oftere og oftere. Langt de fleste personer, der er født i dette årtusinde, er formodentlig helt med på, hvad Esport er for en størrelse. 

Det er dog ikke altid tilfældet for personer, der tilhører den lidt ældre generation. Herunder gør vi dig klogere på, hvad Esport egentlig er for en størrelse, og hvordan du optimerer dit hjem til Esport.

Hvad er Esport?

Esport er en betegnelse, der dækker over konkurrencer i forskellige computerspil. Selvom Esport foregår bag en computerskærm, finder konkurrencerne sted i den fysiske verden. De helt store konkurrencer vil ofte finde sted i forskellige store sale eller endda på stadioner.

Til disse konkurrencer er der også publikum, ligesom der ville være til ethvert sportsstævne. Udover de fysiske tilskuere er der også altid millioner af mennesker, der følger med hjemmefra via streaming. 

Esport er også ved at være veletableret her i Danmark, selvom organisationen Esport Danmark først blev oprettet i 2007. Faktisk anses vores lille land for at være én af de bedste nationer i verden, når det kommer til Esport.

Hvad har man brug for i dyrkelsen af Esport?

Hvis du gerne selv vil i gang med at dyrke Esport, skal du ud at investere i noget gaming-udstyr. Først og fremmest har du naturligvis brug for en god computer. Selvom der også findes Esport turneringer, der foregår på spilkonsoller, er det altså primært forbeholdt PC indtil videre. 

Derudover får du også brug for en gaming-mus med en hurtig reaktionstid. Det er helt uundværligt i spil, hvor man hurtigt skal kunne vende sig rundt og reagere på modspillernes handlinger. Du får også brug for et godt headset med indbygget mikrofon, så du kan kommunikere med dine holdkammerater.

Udover udstyret til selve computeren får du også brug for en god gaming-stol. Som Esportsudøver kommer du til at tilbringe mange timer foran computeren, og det er derfor vigtigt med god komfort.

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en fordel at investere i mørklægningsgardiner til dit gaming-rum. Mange computerspil er relativt mørke, og det kan være svært at se, hvad der forgår på skærmen, hvis der er meget dagslys i lokalet. Du kan købe mørklægningsgardiner på Gardinunivers.dk hvor der er et kæmpeudvalg af mørklægningsgardiner efter mål.

Kan man virkelig leve af Esport?

Der er mange, der ikke mener, at Esport er en seriøs sport, da den foregår bag computerskærme. Det er dog helt forkert, for det er i sandhed en benhård konkurrence, hvor der er meget på spil. 

De bedste Esportsudøvere i verden tjener millioner og deltager i storstilede konkurrencer over hele verden. Man kommer dog ikke sovende til en karriere indenfor Esport, og man kan også glemme idéen om chips og colaen foran computeren. 

Hvis man skal være en rigtig dygtig Esportsudøver, kræver det også, at man træner sin fysiske form. Konkurrencer i Esport varer ofte mange timer, og det er derfor nødvendigt med en stærk ryg og en god stamina. Hvis man ikke passer godt på sin krop, vil man næppe få stor succes som Esportsudøver.