Foto: Epic Games.

Pas på: Stigende antal svindlere i Fortnite

I takt med Fortnites vækst i popularitet, er der ligeledes kommet et større antal svindlere, der især går efter en yngre målgruppe for at franarre dyre skins.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

TV2 sætter i en historie om svindel i Fortnite fokus på, at det er et udbredt fænomen inden for spillet, hvor især børn er udsatte for at blive franarret deres informationer til deres Fortnite-kontoer.

En 12 årig dreng, kaldt Noah Holt, og sin mor, blev efter et svindelnummer i Fortnite truet.

Noah Holt kom til at give sine konto-oplysninger til en svindler, hvilket betød, at han mistede adgang til sin konto. Efterfølgende kom forældrene dog ind over, og her blev EPIC Games kontaktet, der gav adgang til drengens konto igen.

Det blev dog ikke taget let af svindleren, da han efterfølgende truede både sønnen og efterfølgende moren med både at hacke kontoen på ny samt deres internet og efterfølgende morens kreditkort.

Det er da også noget, som Politiet har fokus på, men de oplever ikke at få særlig mange anmeldelser på trods af, at det er noget man ser alvorligt på. Derfor opfordres der til, at man anmelder sådanne situationer, så problematikken kan komme mere i søgelyset.

Det er især børn, som svindlerne går efter fortæller Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS til TV2.

“Det er blevet en tendens, fordi spil som Fortnite introducerer en ny måde at stjæle penge på. De kriminelle søger derhen, hvor der er penge. Derfor har de kastet sig over blandet andet Fortnite, som mange børn spiller,” fortæller Jan Kaastrup.

Hovedårsagen bag det er, at den unge målgruppe mangler livserfaring og ikke altid har de kritiske briller på mht. sådanne situationer på internettet:

“Børn er nemmere at franarre informationer, og derfor er de særligt udsatte,” fortæller Jan Kaastrup.

Hele historien om Noah Holt og sin mor, der blev truet, kan læses lige her.