PlayStation 4 er ikke et populært valg til professionelt E-sport

Sponsoreret indhold

Professionelt E-sport har oplevet stor vækst over de seneste år. Fælles for de fleste spil, der spilles på professionelt plan er, at de afvikles på PC.

I dag er det kun ganske få spil, der ikke spilles på PC. Hidtil har spil såsom Call of Duty været spillet på PS4, men i den kommende sæson vil det også blive afviklet på PC. Det vidner om, at det er PC, der er det foretrukne i E-sportens verden.

Der er fortsat spil, der bliver afviklet på konsoller, hvilket omfatter både PlayStation og Xbox, men det er dog kun mindre antal titler. I dag er det hovedsageligt fighting-spil, der bliver afviklet på enten PlayStation eller Xbox.

De største titler inden for E-sport spilles på PC

Der bør naturligvis ikke herske tvivl om, de største titler inden for E-sport bliver spillet på PC. Blandt de største titler målt på både præmiepenge og seertal, finder man Counter-Strike, Dota 2 og League of Legends.

Fælles for dem alle er, at de bliver spillet på PC. Hvis du selv drømmer om at gøre karriere inden for E-sport, er det derfor næppe en konsol, der er den bedste investering for dig.

Derimod skal du investere i en PC, der er stærk og stabil, så du har de bedste forudsætninger for at træne. Det er naturligvis noget, der gør sig gældende, hvad enten du har i sinde at forsøge at gøre karriere inden for Counter-Strike, Dota 2 eller League of Legends.

Der findes naturligvis adskillige andre titler, der også bliver spillet på PC. Derfor er det ikke blot i tilfælde af, at du har en drøm om at gøre karriere inden for én af de førnævnte titler, at du vil være bedst stillet ved at træne løs foran din PC, fremfor ved en konsol.

Er det realistisk at gøre karriere inden for E-sport?

E-sport har på mange punkter taget over for traditionel sport. I dag er der lige så mange unge drenge og piger, der drømmer om at gøre karriere som professionel CS- eller LoL-spiller, som fodbold- eller håndboldspiller.

Det er dog vanskeligt at give et konkret svar på, hvorvidt det er realistisk at gøre karriere inden for E-sport. Du skal gennem et nåleøje, men det er naturligvis ikke umuligt. Præcis som det er gældende for at gøre karriere inden for traditionel sport.

Har du en stor kærlighed for E-sport, men er du overbevist om, at du ikke har evnerne til at gøre karriere som eksempelvis Counter-Strike- eller League of Legends-spiller? I så fald er det vigtigt at huske på, at der findes adskillige andre karriereveje, der har relation til E-sport.

Derfor er den eneste indgangsvinkel til E-sportens verden ikke, at du bliver professionel spiller inden for én af de førnævnte titler. 


Skriv et svar