Andreas 'Xyp9x' Højsleth var i hopla, da Astralis slog G2 tidligere i dag. Foto: Astralis.

Profesionelle CS:GO-spillere får egen fagforening

Fagforening for profesionelle CS:GO-spillere med blandt andre danske Andreas “Xyp9x” Højsleth i bestyrelsen går i luften.

Skrevet af Markus Ambrosius

Profesionelle CS:GO-spillere verdenen over kan nu se frem til at begive sig ud i den ukendte og skræmmende esportstilværelse med en smule mere ro i maven.
Nu er Counter-Strike Professional Player Association (CSPPA) nemlig en realitet. Således beretter HLTV.    Og fagforeningen, der blandt andre har Andreas “Xyp9x” Højsleth i bestyrelsen, ligner det bedste bud på en seriøs spillerforening, der er klar til at sikre ordentlige vilkår for spillerne.

Ny verden, gammel tradition

Ordene “professionel” og “computerspiller” har ikke altid harmoneret, men i takt med, at esporten vinder indpas som mainstream underholdningsprodukt, stiger behovet også for en fagforening, der er klar til at varetage CS:GO-spillernes interesser. Finanser, kontrakter og alt det, der står med småt, skal nu udliciteres til CSPPA. CSPPAs opgave vil derfor primært bestå i at yde juridisk bistand til spillerne.

Det er ovenikøbet et dansk foretagende, der skal stå for den daglige drift af CSPPA.
Det er Michael Døi og Mads Øland fra Spillerforeningen, der skal rådgive CS:GO-spillerne.
Spillerforeningen er som bekendt en interesseorganisation, der er vant til at arbejde med danske elitefodboldspillere. Det er altså klassiske, danske arbejdsmarkedsdyder, der nu har fundet sin vej til esportsverdenen.

Foruden danske Xyp9x, er brasilianske Epitacio “Taco” de Melo, amerikanske Jordan “n0thing” Gilbert og fire andre professionelle CS:GO-spillere med i den stiftende bestyrelse. Du kan se resten af bestyrelsesmedlemmerne hér.