Foto: Twitter/@PLAYERUNKNOWN

PUBG kan ende i retten: Spil ligner til forveksling

I et interview fortæller BlueHole – udviklere af det populære PUBG – at de ikke er begejstret for Fortnites nye mod. Den minder på mange punkter om deres spil.

Skrevet af Miki Jørgensen

Epic Games som er udviklere af blandt andet Fortnite og Gears of War er kommet i lidt af en kattepine. De er også udviklere af Unreal Engine, samme spilmotor som BlueHole har brugt til at lave PUBG.

Problemet ligger i Fortnites nye battle royale mod. Et preview som du kan se her:

I den er der mange ligheder mellem de to battle royale-spil. Blandt andet bliver man også smidt ud fra et fly og lander med en faldskærm.

Der hvor problemet ligger for BlueHole er ikke, at det er en konkurrent. Men fordi Epic Games er ejer at Fortnite og Unreal Engine, så har de følt sig ført bag lyset af Epic Games. De har længe vidst, at BlueHole var i gang med et battle royale-spil, og de betaler Epic Games mange penge for at bruge spilmotoren.

“Vi er bange for at lave nye features i spilmotoren. Ved at lave dem internt, og som ikke allerede er ude offentligt, at det vil blive lækket,” fortæller C. H. Kim, executive producer ved PUBG.

BlueHole er bange for at, Epic Games vil se PUBG som en stor konkurrent til deres egen udgivelse, og vil derfor drage fordel af, at begge bruger Unreal Engine.

Skriv et svar