Foto: Shutterstock

Rio Major 2022 – hvem er favoritter til titlen?

Annoncørbetalt indhold

Nu er der ikke længe til d. 5. november, hvor det går det løs i Rio de Janeiro, i Brasilien. Og som dansker er der bestemt noget at se frem til, da vi er bredt repræsenteret på de indtil videre kvalificerede hold i Legends Stage. Og det er ikke bare enhver turnering, vi snart får lov til at overvære. Der er nemlig en samlet præmiepulje på mere end 1 million dollars, der skal kæmpes om. Derfor træner FaZe Clan, Natus Vincere og resten af holdene lige nu intenst for at være helt skarpe, når det løber af stablen i starten af november.

De største favoritter til 1. pladsen

Hvis man spørger betting sider hvor du kan oddse på esport, hvem der på papiret står stærkest, inden de går ind til denne major, så er svaret Natus Vincere og FaZe Clan, hvilket måske ikke er overraskende for dedikerede fans. Det er de to mest dominerende hold pt, men alligevel har de på det seneste vist svaghedstegn, og derfor er deres konkurrenter ikke langt bag dem. Derfor finder man hold som Vitality og Cloud9 lige i hælene på dem, hvad angår favoritstatus på betting sites.

Dansk deltagelse

Og som dansker kan man godt glæde sig, for hos en af favoritterne, FaZe Clan, har vi danske Karrigan, der skal gøre sit bedste for at hive en 1. plads hjem til holdet. Set med rød-hvide briller, var skuffelsen dog stor, da Astralis ikke kvalificerede sig til denne major, men heldigvis har vi Heroic med, der stiller op med fem danskere under ledelse af deres svenske coach Richard Landström, også kendt som Xizt. Også hos Ninjas in Pyjamas finder vi endnu en dansker, nemlig Es3tag, som er tidligere Astralisspiller. For Astralis var han med til at vinde Pro League i 2020. Hos Ence og Sprout er der også danskere at finde, så der er lagt op til en kæmpe danskerfest i Brasilien.

Præmiepuljen – en af de største i historien

Det er ikke kun på betting, der spilles om penge. For denne major har en af de største præmiepuljer i historien. For de hold der når til Legends Stage vil der være pengepræmier at hente. Fra 16. og op til 9. pladsen vil der være en pengepræmie på $8.750. Imens vil 5.-8. pladsen kunne nyde godt af $35.000. Præmien bliver så fordoblet til $70.000, hvis man når 3. eller 4. pladsen. Taberne af finalen modtager $150.000 som et plaster på såret, imens de kronede vindere modtager hele $500.000.