League of Legends er fortsat en virkeligt velpolstret forretning. Foto: Shutterstock

Riot indgår millionforlig

I august indgik League of Legends studiet, Riot Games forlig i en sag fra 2018, om gennemsyrende sexisme og kønsdiskrimination på arbejdspladsen. Tilbage i 2018 sagde studiet at deres interne undersøgelser viste at kønsdiskrimination (i forhold til løn eller forfremmelser), sexchikane og hævn ikke er indgroede problemer hos Riot Games, men anerkendte at nogle ansatte havde haft oplevelser, som ikke levede op til firmaets værdier eller kultur.

af Peter Skjøtt Poulsen

The Los Angeles Times kunne den 1. december rapportere at det indgåede forlig i sagen, vil koste Riot Games mindst 10 millioner dollars, som vil blive fordelt mellem cirka 1000 kvindelige ansatte der arbejdede for studiet imellem november 2014 og frem til forliget blev indgået. De individuelle beløb vil variere på baggrund af længden af ansættelsen, samt hvorvidt kvinderne var fuldtids -eller projektansatte.

Forliget binder desuden Riot til at fortsætte med at forbedre deres interne kultur gennem bedre muligheder for at rapportere chikane og diskrimination, samt en gennemgang af alle lønninger, forfremmelser og ansættelsesmetoder. Alt dette vil desuden blive monitoreret af grupper af ansatte, som kan holde øje med virksomhedens fremskridt i de henseender. Sidst men ikke mindst har Riot Games ansat deres første ”Diversitetsleder”, Angela Roseboro i marts 2019, som skal hjælpe virksomheden og de ansatte fremadrettet.

”Vi er fuldt tilfredse med det foreslåede forlig”, udtalte en repræsentant for Riot Games. ”Forliget et et vigtigt skridt fremad og demonstrerer vores intentioner om at leve op til vores værdier og gøre Riot Games til et inkluderende miljø for branchens bedste talenter.”

Analysefirmaet SuperData estimerede at Riot Games tjente 1.4 milliarder dollars på LoL alene, i 2018.

Skriv et svar