3 mobil
Credit: Shutterstock

Risiko for dyrere bredbånd

Nyt udspil truer din pengepung og online connection. TDC, Ewii, Nordlys og Fibia gør nu klar til prisstigninger med henblik på at udrulle mere fibernet i landet, men er det ikke allerede på vej?

100 kr. mere fra kunderne

I øjeblikket sker der i Erhvervsstyrelsen en revision af de engrospriser, som der betales for at videresælge. Udspillet kommer fra de fire store selskaber TDC, Ewii, Norlys og Fibia, der sælger bredbånd videre ud til Telenor, Nuuday, Fastspeed og Boxer. Forslaget betyder, at bredbåndsløsninger kommer til at koste 100 kr. mere for slutkunden. Sådan lyder det fra Finans. Virksomhederne, der handler internt, kommer ikke til at skulle betale, kun tjene yderligere.

Mange måder at få internet på

Hvordan vi modtager vores internet er meget forskelligt. 34 procent får gennem kabel-tv, mens 31 procent får fibernet. 26,7 procent får XDSL (koblet op gennem det gamle telefonnet). Resten er enten via LAN eller fast trådløst.

Udrulning af fibernettet

Årsagen til prisstigningen? Det skulle være at forøge udrulningen af fibernet til danskerne, men den er allerede på vej. Så det ender med, at kunden skal hoste op med penge for at få ingenting tilbage. Kritikken har Finans sendt videre til Erhvervsstyrelsen, men de har ingen kommentarer fået ud over, at det er et interessant marked der belyses, og at der arbejdes på at skabe en fremtidig effektiv konkurrence på bredbåndsmarkedet.

Der er med andre ord intet definitivt på vej endnu, men det kunne der snart komme til at ske, hvis det nye udkast godkendes i ønsket om at skabe mere fibernet. 

Drømmer du om fibernet – eller bare billigere bredbånd? Så prøv vores pris sammenligner, der sammenligner abonnementer til din adresse, uanset hvilken form for forbindelse du ønsker. Her kan du også læse en guide om, hvordan du bedst vælger internet til dine gamingvaner