Så meget tjener de bedste esports-spillere

Esport er verdens hurtigst voksende sportsgren. Rettighederne til at vise esport handles for store beløb, for der er mange seere, der vil følge deres helte i diverse turneringer.

Omsætningen i 2020 er indtil videre på 1,1 milliarder dollars og det estimeres at 495 millioner seere har kigget med, når de bedste spillere har dystet om de evigt voksende pengepræmier.

Da turneringerne bliver større og større, så bliver pengepræmierne det ligeså. Det kan aflæses direkte på spillernes præmiepenge, der dog ikke er spillernes eneste indtjening. Flere af de største spillere har derudover sponsorater, der lægger yderligere millioner til den samlede indtjening.

Her er en liste over de spillere, der har flest præmiepenge:

  1. Johan Sundstein (N0tail) – 6,91 millioner dollars
  2. Jesse Vainikka (JerAx) – 6,4 millioner dollars
  3. Anathan Pham (ana) – 6 millioner dollars
  4. Sébastien Debs (Ceb) – 5,4 millioner dollars
  5. Topias Taavitsainen (Topson) – 5,3 millioner dollars

Det viser, at de fem mest succesrige professionelle esportsspillere er Dota 2-spillere. Det er den esport, der har de højeste præmier globalt.

Team Liquid er det førende eSports-team

Team Liquid er den førende professionelle esportsorganisation. De har tjent 35,1 millioner dollars i samlet indtjening fra august. 

Team Liquid-spillere har vundet ca 65% af alle disse præmiepenge ved at spille Dota 2-turneringer. 

Med i alt 33,6 millioner dollars i præmiepenge blev OG rangeret som det næstmest succesfulde eSports-team. Ikke desto mindre er verdens top fem eSports-spillere alle medlemmer af OG-teamet.