Sikkerhedsfirma efter hackerangreb på Fortnite: “Tag de rette forholdsregler”

BBC News advarede tirsdag de mange gamere, der spiller Fortnite, fordi spillet på det seneste er blevet ramt af hackerangreb. Det er derfor vigtigt, at spillerne tager de rette forholdsregler. Det uddyber Leif Jensen, nordisk direktør for it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab:

“Gaming-branchen er særdeles lukrativ, og fordi mere end halvdelen af spillerne regelmæssigt gamer online, bliver den også i stigende grad et attraktivt mål for cyberkriminelle. Men kun få gamere tager forholdsregler, der afspejler denne udvikling. Ifølge en undersøgelse fra Kaspersky Lab anser mindre end 5 pct. deres gaming-konto som en af de tre, der kræver de stærkeste adgangskoder,” siger han og fortsætter:

“Gamere – både amatører og professionelle – er forståeligt nok bekymrede for at få deres konti hackede eller at blive låst ude af deres dem, fordi de har glemt deres adgangskoder. Det er et dilemma, brugerne står overfor dagligt, og mange vælger den mindre sikre løsning; at bruge enten den samme adgangskode til alle deres konti eller at bruge simple adgangskoder, som er lette at gætte for hackere.

Han opfordrer til, at man tager de nødvendige forholdsregler og bruge stærke, unikke adgangskoder. Hvis man gør det, sørger man for at ens værdifulde konti er beskyttede, og at alle anstrengelserne ikke går til spilde.

“Derudover bør gamere beskytte deres computere og undlade at deaktivere sikkerhedsfunktioner af frygt for, at de forstyrrer deres spil,” siger han.

Skriv et svar