'FalleN' fik tændt rigtig godt op under publikum, da han leverede et flot clutch imod Space Soldiers. Foto: Daniel Ránki

SK Gaming ude af DreamHack Masters Marseille: Magtskifte på vej i international CS:GO?

SK Gaming mødte i dag Mousesports, og det endte med et noget overraskende udfald.

Skrevet af Markus Ambrosius

“FER OVERRATEDLULFALLEN OUTDATEDLULCOLDZERA GONNA BE TRADEDLULSTEWIE JEBAITEDLULSK ELIMINATEDLUL

Sådan smagte copypastaen, da SK Gaming og Mousesports tørnede sammen ved DreamHack Masters Marseille tidligere i dag.
Som altid er stream-chatten enormt hurtig til at drage halvironiske konklusioner, men der er måske alligevel et gran sandhed at spore i ytringen?
For det første er Fer dog ikke overvurderet. Tværtimod. Men har Fallen både mistet noget taktisk pondus og sit dræberinstinkt? Måske.
Derimod forekommer det mig rimelig usandsynligt, at Coldzera skifter hold. Og slutteligt kan jeg garantere, at Stewie’s skifte fra Cloud9 til SK Gaming er en god beslutning. Det er unægtelig et karrieremæssigt skridt opad.
Én ting er sikker: forhastede konklusioner har aldrig gavnet nogen. Og SK Gaming kan sagtens blive succesfulde i deres nuværende konstellation, men brasilianerne ligner ikke det suveræne SK-hold, vi er vant til at se.  

Et nyt kapitel i international CS:GO?

“This is a nice time to say: Ok, let’s move on. Let’s begin a new chapter.”. Sådan lød ordene fra den danske kultkommentator Anders Blume, da han ved stillingen 15-6 (Mirage) kunne konstatere, at der ikke var nogen vej tilbage for SK Gaming.
Talene taler deres tydelige sprog: 16-10 og 16-6. SK var på intet tidspunkt i nærheden af videre avancement efter Mousesports 13-2-føring, der blev grundlagt på europæernes T-side på Cache.
Det er da heller ikke kun Anders Blume, der anerkender at SK’s kollaps mod Mousesport var semi-historisk. Tidligere professionel Counter-Strike-spiller – og nu analytiker – Janko ‘YNk’ Paunovic, skrev følgende på Twitter efter Mousesports’ T-side på Cache:


SK’s ankerspiller, Boltz, leverede kun 15 kills over begge maps. Med sådanne stats kræver det helt sublime præstationer fra holdets andre spillere, hvis man ikke skal lide et nederlag. Og det var ikke just tilfældet. Coldzera og fer ligger begge med en nogenlunde fornuftig ADR omkring slutfirserne, mens Fallen også falder igennem med en ADR på 54.3. Selvom Fallen er IGL og derfor ikke nødvendigvis behøver at ‘topfragge’, så er det netop hans dræberinstinkt kombineret med hans taktiske indsigt, der har ført SK Gaming til den ene LAN-sejr efter den anden.

Det er efterhånden bredt anerkendt, at SK Gaming har været det mest succesfulde hold i løbet af de seneste to år, men HVIS denne æra er slut, hvem er så klar til at træde i brasilianernes fodspor?
WINK WINK, Astralis.

Astralis spiller forresten igen i morgen. Kampene kan ses på DR3, hvor transmissionen vil starte kl.10:00.

Skriv et svar