Skab dig de bedste forudsætninger for en bedre elo!

Foto: Shutterstock.com

Som gamer betyder progressivitet meget, og man er altid på jagt efter ”next level”. For mange CSGO spillere handler det om elo på Faceit, men hvad kan man egentlig gøre for at skabe sig de bedst mulige vilkår?

Dit udstyr

Som udgangspunkt bør man sørge for at man er sat op med det rette udstyr. Det betyder ikke at du skal smide mange tusindekroner efter dyre brands, men du gør klogt i at investere i kvalitet.

Du skal starte med at have en computer som har den rette hardware til netop dit spil. Du kan altid tale med fagfolk i forretningen eller på webshoppen – Men søg også råd i der forskellige Communities. 

Skærm

Basis set-uppet er udover selve computeren, en god skærm, hvor vi anbefalder at du til FPS spil anskaffer dig en skærm med min 144hz og 1 m/s. Dette gør at du ikke trækker det korteste strå i duellerne. Det handler nemlig om at uploade billedet så tæt på real time som overhovedet muligt.

Mus

Du skal også have dig en mus. Og der er det lidt forskelligt hvad man foretrækker. Nogle foretrækker en trådløs, og andre med kabel. Men det som i virkeligheden er vigtigst, er ergonomien. Med andre ord skal musen ligge godt i hånden.

Der findes forskellige ”grip”. 

Palm grip er måske det mest almindelige og det som de fleste spiller med. Det handler om at du hvilker håndenleddet på musen og dermed får ”skubbet” musen rundt på musemåtten. Hvis du bruger dette greb skla du kigge efter en mus som er lidt større og tungere. Det har også sine fordele hvis du er tilbøjeligt til at spille med lav sens.

Foto: Shutterstock.com
PALM GRIP

Modsætningen hertil er Claw grip, og hvis du finder det mest komfortabelt at holde musen med fingerspidserne, mens den nærmest flyttes/løftets hen over musemåtten. Hvis dette er din foretrukkende, så skal du kigge efter en let og lille mus.

Foto: Shutterstock.com
CLAW GRIP

Keyboard

Det er vigtigt med et godt keyboard, og de fleste spiller med et mekanisk tastatur, hvor hvert ”key” kan holde til millioner af tryk. Derudover responderer et mekanisk tastatur også hurtigere end et membran. 

Disse findes i mange forskellige prisklasser, og nogle med RGP belysning. RGB belysningen har ikke nogen præstationsfremmende effekt, men det virker rigtig godt overfor dine venner når i sidder til lan. For det ser rigtig fedt ud i mørket!

Foto: Shutterstock.com

Lyd

For at kunne spille helt optimalt skal du også anskaffe dig et godt headset, med god og tydelig lyd. Både så du kan nyde alle spillets lydeffekter, men også for at du kan høre dine modstandere samt kkommunikere kort og præcist med dine team mates. Det er altså vigtigt at du finder et headset som er beregnet til gaming, og det vil sige at der skal være 3d lyd. Derudover en mikrofon til at kunne tale med dine team mates.

Dine madvaner

Der er en grund til at gaming også kaldes esport. Og det er fordi der er rigtig mange ligheder mellem fysisk- og elektronisk sport. Og en af de ting som er vigtige som sportsudøver er dine madvaner. 

En sund hverdagskost består af nogle kulhydrater, som kunne komme fra grøntsager og frugt. Derudover nogle fuldkornskilder som havregryn og rugbrød. Det er alt sammen mad som giver dig mæthed og samtidig indeholder energi til kroppen og hovedet. Og det er den energi du skal tage med dig in game.

Hjernen bruger store dele af den energi du indtager fra maden, og det bedste brændstod til netop hjernen, er kulhydrater.

Men kulhydrater er ikke nok i sig selv. Der skal nemlig også protein til. Den kommer fra kød, fisk, fjerkræ, æg og mejeriprodukter. Og det er direkte næring til dine muskler, som faktisk er mere betydningsfulde i esport end hvad man skulle tro.

Det booster bl.a. din mind-to-muscle og du får en bedre kontrol over dine bevægelser og koordinering.

Vi har fundet en guide der kan hjælpe dog til at booste dit proteinindtag ved at finde den bedste proteinpulver i Danmark, og supplere din kost med det.

Endeligt skal der også noget fedt til – Helst den sunde slags! Den sunde slags fedt kommer fra animalske produkter som oliven og raps olie, mandler, nødder, kerner og ost. 

60% af din hjerne består af fedt – så giv din hjerne en god næring med det sunde fedt. Det gør at din hjerne vil stå skarpt og du vil bedre kunne koncentrere dig og du vil være hurtigere til at opfange hvad der sker på skærmen.