Foto: Blizzard

Skal sexchikane i computerspil kunne staffes ved domstolene?

Et medlem af Sydkoreas ligestillingsnævn arbejder på, at sexchikane af spillere skal kunne straffes ved domstolene.

Hvis man spiller online, er man uden tvivl stødt på spillere med et sprogbrug, der vil få hærdede havnearbejdere til at spærre øjnene op. Skældsord og tilsvininger er desværre hverdag for den moderne gamer. For de spillere, der tilmed er nedladende og chikanerende overfor andre pga. køn, kan man slippe afsted med en del mere foran skærmen, end hvis man mødte pigen eller fyren i Super Brugsen eller på det lokale diskotek.

Det skal nu være slut, hvis man spørger et medlem af The South Korean National Assembly’s Gender Equality and Family Committee, der svarer til det danske ligestillingsnævn. Hun arbejder nemlig på, at gøre det muligt at retsforfølge de spillere, der vægler at sexchikanere online. Det skriver det Sydkoreanske medie Naver. 

Et indgreb som dette vil formentlig være noget lettere at gennemføre i Sydkorea, da en spilkonto altid er forbundet med et CPR-nummer, og man derfor altid ved, hvem der står bag alle chat- og voicebeskeder.

Dette forslag falder godt i tråd med Sydkoreas hårde linje overfor forseelser online. I juni fik en 28-årig mand to års betinget fængsel for at udvikle et hack til Overwatch, da det var imod spillets regelsæt.

Skriv et svar