Credit: Shutterstock

Sony lukker deres PS3, Vita og PSP store

Sony har annonceret, at de vil lukke PlayStation Store på PS3, Vita og PSP i løbet af dette år. Efter lukningen vil det ikke længere være muligt at foretage digitale køb eller kræve DLC’er på de respektive platforme. 

Datoerne for lukningen af henholdsvis PS3 og PSP stores er den. 2. juli, hvorimod PS Vita butikken vil lukke og slukke den. 27. august. 

Overskydende på kontoen

For mange købere betyder det, at de kun vil være i stand til at re-download og spil tidligere købte spil enten via koder eller PlayStation Plus-kuponer, men man kan ikke længere købe et spil digitalt. 

PlayStation FAQ, der annoncerede denne nyhed, understreger at efter disse datoer så vil ethvert beløb i ens pung blive overført til PS4 eller PS5. 

Succes eller fiasko 

PSP og Vita repræsenterer Sonys strejftog på det håndholdte marked, hvor PSP blev betragtet som at være en relativ succes med et salg på 81 millioner enheder siden deres udgivelse i marts 2015. Til sammenligning gik det ikke så godt for Vita, og det blev hurtigt betragtet som en fiasko og det var en af grundene til at Sony nærmest trak deres støtte til den håndholdte model efter blot kun år på markedet. På trods af at Sony stoppede produktionen af PS3 konsoller, så er der solgt over 87 millioner produkter i løbet af de 11 år, det har eksisteret på markedet.