Foto: Anki inc.

Er det et spil? Er det en app? Nej, det er Overdrive

Anki Overdrive er et sted midt i mellem en racerbane, en app og et gennemført computerspil.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk


Støt på 10er

Hvis man er over 25 år, så kan man formentlig huske de sorte tosporede racerbaner, hvor man bevæbnet med en tommelfinger-speeder kørte ræs på en hjemmedesignet racerbane. Det var fedt, og jeg ville virkelig have ønsket, at jeg havde gemt mit eksemplar, så jeg kunne introducere mine børn til denne værdige modstander til iPaden og DR Ramasjang.

Men nu har det amerikanske firma Anki genopfundet denne klassiker, der er 2016 værdig. Anki Overdrive er navnet, og inden jeg går videre med min oplevelse af banen eller spillet om man vil, så kast evt. et syn på den officielle jule-promo video herunder:

Reklamen lover meget, og jeg havde helt bevidst ikke skruet mine forventninger alt for højt op, da jeg første gang byggede banen, hentede appen og smed bilerne til opladning. En opladning der forøvrigt er gennemført på 8 – 10 minutter.

Når grejet er sat op, bliver man ført gennem en tutorial, hvor man skal slå et par AI-spillere. Man kan vælge mellem de to standardbiler “Shock” og “Skull”, der følger med i startpakken.

Man skal ikke styre bilerne rundt i svingene på banen. Man skal “bare” styre hastigheden, samt vælger deres placering på banen. Dette gøres ved at tilte telefonen eller tabletten i den retning, som man gerne vil have bilen til at køre. Derudover skal man kontrollere bilens våben og specielle egenskaber, hvilket giver spillet et yderske taktisk element.

Jo mere man spiller spillet, dets flere våben, boosts og skjold får man mulighed for at montere i garagen, og det er her, at den helt store nytænkning er sket.  Disse våben og færdigheder skal man bruge mod sine modstandere i et af de mange gamemods, som Anki Overdrive byder på. Spillet handler nemlig ikke kun om at komme først, da man kan smide miner på banen, skyde sine modstandere med et utal af våben eller lamme dem i en kort periode. Denne del af spillet er meget taktisk, da sammensætningen af de forskellige våben kan være forskellen mellem en sejr og et bragende nederlag.

Vi testede startpakken, der består af en okay stor bane, to biler, og en ladestation. Derudover havde vi også fået en ekstra bil til rådighed nemlig bilen “Thermo”, der har ild og varme som sit specialvåben.

FlexiTrack-banen fik af en overhaling af Anki Overdrive. Fra venstre ses bilerne “Thermo”, “Shock” og “Skull”

Startpakken koster omkring 1.550 kr. alt efter hvor man køber den, og en ekstra bil koster omkring 500 kr. Der er altså tale om et rimeligt dyrt stykke legetøj.

Det er mit klare indtryk, at konceptet har en ret lang levetid, da Anki løbende kommer med opdateringer til både appen og den fysiske bane i form af nye biler, våben og baneelementer.

Jeg har overvejet, hvad Anki Overdrive egentlig er. Det er ikke bare et computerspil, det er heller ikke bare en app og det er i hvert fald heller ikke bare en klassisk racerbane. Anki Overdrive må ligge et sted midt i mellem.

Som nævnt er der tale om et dyrt stykke legetøj, men banen vil helt sikkert bringe timevis af sjov til hele familien, og derfor giver jeg Anki Overdrive fem ud af seks stjerner. Den manglende stjerne er udelukkende pga. prisen.

Hvis Anki Overdrive skal på ønskesedlen, har vi fundet den til 1.549 kr. hos POWER.


Støt på 10er