De spiller computerspil 24 timer i døgnet: “Vi har det bedste job i hele verden”

Et hus. Fire gamere og et kæmpe publikum, der betaler for at kigge med.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Mellem Viborg og Randers ligger den lille by Ørum. Når man kører ind i byen fra Randers-siden og kigger til venstre, er det første hus man får øje på intet mindre end Danmarks første og eneste gamerhus.

Philip Nielsen (Kanin)

Philip Nielsen (Kanin)

Her bor Lasse Brixen (Brixen), Philip Nielsen (Kanin), Jan Jacobsen (Foulum) og Andreas Hjort (Jern). De har boet her siden juni 2014, og i september samme år begyndte de at livestreame på streamingtjenesten Twitch. Eller det vil sige, at Jern først kom til i august 2015, da en af husets oprindelige medlemmer valgte at flytte, da han skulle studere i København. 

Et almindeligt døgn i gamerhuset er skemalagt således, at hver af de fire beboere er forpligtet til at streame seks timer – syv dage om ugen. Dermed sendes der et livestream 24 timer i døgnet eller 168 timer i ugen fra huset i Ørum.

Jan Jacobsen (Foulum)

Jan Jacobsen (Foulum)

De fire gutter spiller og streamer de spil, som de selv kan lide. Nogle gange vælger de at streame helt nye spil, mens de andre gange spiller de ældre klassikere.

“Jeg vil jo mene, at det er det bedste job i hele verden. Jeg mener, hvem vil ikke elske at spille sine yndlingsspil foran flere hundrede mennesker, som man kan sidde og hygge sig med samtidig?” spørger Lasse Brixen.

Selvom han mener, at han har det bedste job i verden, så  afviser Lasse Brixen dog, at han skal være professionel streamer, indtil han går på pension.

Lasse Brixen (Brixen)

Lasse Brixen (Brixen)

“Som det er lige nu, så er der ingen af os fire, der har planer om at stoppe i huset. Men altså, jeg er 26 år og vil gerne have børn på et tidspunkt. Så er det jo ikke optimalt at bo i et hus sammen med fire gutter, der spiller computerspil døgnet rundt,” griner han.

På streamingtjenesten Twitch har gamerhuset.dk mere end 39.000 følgere, hvilket må siges at være en del, eftersom streamet foregår på dansk.

Huset tjener penge ved, at seerne af streamet donerer penge, som en særlig påskønnelse af arbejdet, eller hvis de ser noget på streamet, som de bliver særligt begejstrede for.

Andreas Hjort (Jern)

Andreas Hjort (Jern)

På gamerhusets hjemmeside er der en top 15 liste over de personer, der har doneret mest gennem tiden. Listen kalder de for “bosslisten”. Den person der doneret det største beløb, er brugeren “macepanda”. Han har doneret hele 72.500 kr. til gamerhuset. Du kan se hele listen over topdonorerne her.

“Dem, der er på bosslisten, har mulighed for at kigge forbi, drikke en kop kaffe og hyggesnakke, eller hvad der nu lige passer ind,” siger Lasse Brixen.

Derudover får gamerhuset også penge fra sponsorer og reklamer, der hele tiden florerer på deres side og stream.

Når det kommer til økonomien i huset, så holder Lasse Brixen kortene tæt til kroppen, men han vil dog gerne fortælle, at de fire beboere er fuldtidsbeskæftigede i gamerhuset og ikke har  jobs ved siden af.

Siden gamerhuset startede deres stream op, har de oplevet en markant vækst i antallet af seere. En vækst, som de tror på, der vil fortsætte.

“Det hænger helt sikkert sammen med, at Twitch vinder frem i Danmark samtidig med, at esport bliver mere og mere udbredt og anerkendt,” siger han.

Herunder kan du se, hvad der foregår i gamerhuset.dk netop nu.

6 kommentare

  1. Alexandra Jørgensen

    Rettelse: De bor ikke i Tjele, men i Ørum. Tjele er kommunen Ørum hører under.

  2. Ham der macepanda har da doneret 72.500,24 og ikke 42.000 som du har skrevet 🙂

  3. Har du været ude at lave et interview med dem eller er det bare en google søgning? Kan se du har et citat fra briksen det eneste du har fået ud af det interview som var brugbart? Jeg ser virkelig ikke megen tegn på journalistik, men mere at du har set deres hjemmeside og beskrivelse på twitch og sammenskrevet en fortælling….

Skriv et svar