Fragsters blev tidligere i år Danmarks-mestre. Foto: Thomas Lund.

Stor overraskelse: Fragsters vinder DM i CS:GO

Der var spænding for alle pengene, da Fragsters sent natten til torsdag slog Team Singularity og sikrede sig 100.000 kr. og DM-trofæet i CS:GO.

Skrevet af Daniel Winther Pedersen – daniel@esm.dk

Det er blot lidt mere end et år siden, at Morten Beutelmann og Kenneth Goldy stiftede esportsorganisationen Fragsters, og sent natten til torsdag kulminerede projektet så, da Fragsters slog Team Singularity i DM-finalen.

Det var ellers lidt af en rejse for Fragsters hen til DM-trofæet. For egentlig var holdet slet ikke kvalificeret, men da der kom et afbud, sprang Fragsters til.

I kvartfinalen mødte Fragsters FUAH, som kommentatorene “Jern” Og Rizc” fra start udnævnte til favoritter i opgøret. Men sådan skulle det ikke være.

Fragsters kom blæsende og vandt første map 16-8 og tredje map med samme cifre, så de avancerede til semifinalen 2-1.

Her ventede storfavoritterne til DM-sejren, nemlig Tricked eSport.

Igen var der nok ikke mange, som havde sat deres penge på Fragsters inden det opgør, og da Tricked førte 12-3 i tredje map, var kampen reelt afgjort.

Men Fragsters anført af superskarpe Jacob “dragoNfly” Lund på AWP’en og det kæmpe, kæmpe store 15-årige talent Martin “stavn” Lund, lillebror til Jacob, leverede et vildt comeback og sikrede sig tredje map 16-14, og så var de klar til finalen.

Her ventede Team Singularity. Finalen skulle efter planen være spillet klokken 21.30 onsdag aften, men store tekniske problemer og en masse kampe, som gik i 3 maps, betød, at finalen først kom i gang lidt over midnat.

Derfor var det uden tvivl to småtrætte mandskaber, som tørnede sammen i finalen, og da kampen gik ud i tredje map efter 16-10 til Singularity i første map, og 16-8 til Fragsters i andet, blev det for alvor sent.

Men i tredje map viste Fragsters, at de for alvor har ramt et niveau, som er værd at holde øje med frem over. Med cifrene 16-6 i tredje map blæste holdet Singularity bagover og sikrede sig DM-trofæet og de 100.000 kr.

Derfor var det naturligvis også en ekstremt glad Morten Beutelmann, som Esportsmagasinet fangede torsdag morgen.

“Kenneth og jeg har hele tiden vidst, at det rå talent var til stede, så for os har det bare været et spørgsmål om tid, før vi ville finde en optimal spillestil – mellem det meget eksplosive og variere det med det passive. Vi har trænet ekstremt hårdt op til eventet og boet sammen i 5 dage. Kenneth (spillernes coach og manager) skal have en stor del af æren for dette resultat, men når det er sagt, så har spillerne i den grad også vist, at hvor der er vilje, er der vej – det er sjældent at møde så dedikerede sportsfolk som team Fragsters, og vi er ovenud beærede og lykkelige over at have vundet vores første større turnering – en oplevelse vi nok aldrig vil glemme igen!,” siger Morten Beutelmann.

DM endte således:

  1. Fragsters – 100.000 kr.
  2. Team Singularity – 30.000 kr.
  3. Tricked eSport – 10.000 kr.
  4. eFuture – 10.000 kr.
  5. FUAH
  6. Copenhagen Flames

Sådan så det ud, da Fragsters vandt DM:

Skriv et svar