Billede: LCK

T1 slår Afreeca Freecs og går videre til finalen

SK Telecom T1 har endelig fået deres hævn. De slog Afreeca Freecs i dagens LCK-kvalifikationsrunde, hvor de kæmpede om den sidste plads ved dette års 2020 League of Legends World Championship. T1 vandt serien overbevisende 3-1, hvor endnu en debutant fik lov til at komme i spil.

T1 spillede nemlig med Lee ”Gumayusi” Min-hyeong som deres ADC, og foruden Gumayusi, så var Faker og Choi ”Ellim” El-lim var tilbage på T1’s starting roster. Det var netop denne roster som Wadid havde antydet, stod til at skulle spille efter AFS’ 3-0 sejr mod KT Rolster in den første runde af kvalifikationen.

T1 var dominerende

T1 kom ud som lyn og torden i første game. T1 valgte en composition, der byggede om Gumayusi på Caitlyn, hvilket gav ham pladsen til at overtage gamet totalt. Debutanten slutter med en scoreline på 9/0/8, hvor han i den grad overskyggede Mystic, der er én af de bedste ADCs i LCK.

T1 viste ingen tegn på at tage foden af speederen, hvilket resulterede i et chanceløst Afreeca-hold. I den sidste teamfight viste T1, hvad de er lavet af, og de spillede meget bedre, end hvad de ellers har gjort i denne forløbende sæson. De var alle på samme side, både med deres kommunikation og skills.

Afreeca satsede på Spirit

Afreeca Freecs valgte derefter at indskifte deres veteran i form af Spirit. Dette viste sig at være et klogt træk, da det viste omgående succes. Afreeca spillede et flot andet game, og de udlignede dermed serien efter et game, der varede i 48 minutter.

T1 lod sig ikke slå ud, og de kom stærkt ind i det tredje game. T1 valgte også at banne Lucian, som de blev ødelagt af i game to. Ellim styrede mappen på Lilia, hvilket resulterede i tidlige leads på hele banen, dog især fik de snowballet Gumayusi. Og når først T1 kommer foran og spiller det spil, vi ved de kan spille, så er der næsten intet, der kan stoppe dem, og T1 tog tredje game efter 30 minutter.

Vi havde regnet med, at T1 ville have et enormt momentum, men det fjerde game var umiddelbart meget langsomt, hvis man sammenligner med de tre første games. T1 og Afreeca spillede begge meget sikkert, hvilket må være fordi, at de ved, at blot én fejl kan koste dem gamet, og derved sæsonen.

Hvis der er én spiller, som man aldrig må glemme, så er det Faker. Han har en enorm ekspertise, hvilket gjorde T1 godt i det sidste game, hvor det lykkedes T1 at finde picks på AF. Det hele kulminerer i en teamfight i mid lane, hvor Canna overtager det hele med sit quadra kill, og han giver derved T1 fjerde game, og dermed serien.

T1 vs Gen.g

Dette var også den første serie i T1’s historie, hvor rosteren bestod af fem spillere, som alle fik sin debut hos T1 i stedet for hos andre hold.

Med sejren står T1 til at skulle møde Gen.G i morgen, hvor de skal kæmpe om Koreas sidste plads ved dette års verdensmesterskaber. De har mindre end 24 timer til at forberede sig mod deres modstander. I kan følge med i morgen, hvor vi finder ud af, hvem der trækker det længste strå, og om T1 måske ryster posen igen og stiller med en anden roster end mod Afreeca.