Foto: IEM

League of Legends: Team Solomid spiller prestigefyldt turnering i weekenden

Udover de ugentlige kampe i LCS, så er Team Solomid også blandt de otte hold i Intel Extreme Masters, der afholde i Polen i weekenden.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Otte af verdens bedste League of Legends hold mødes i weekenden Katowice i Polen, hvor de kæmpe om det trofæ, der efterhånden har udviklet sig til et af de mest prestigefyldte inden for League of Legends.

Andreas Hjort er esportsmagasinets faste League of Legends-ekspert. Han er også en del af Gamerhuset.dk - hvor han dagligt streamer seks timer.

Andreas Hjort Thomsen er Esportsmagasinets faste League of Legends-ekspert. Han er også en del af Gamerhuset.dk – hvor han dagligt streamer seks timer.

Fire af holdene er inviterede til at deltage, mens de fire andre hold har kvalificeret sig gennem et kvalifikationsspil.

Team Solomid, der har danskerne Søren Bjerg (Bjergsen) og Dennis Johnsen (Svenskeren) på holdet, er blevet en del af turneringen via en af de eftertragtede invitationer.

Der er hold med fra hele verden og derfor er det utrolig svært at udpege én favorit. Det mener Esportsmagasinets League of Legends-ekspert, Andreas Hjort Thomsen.

“Det er altid svært, at lave rankings på en turnering som denne, da vi ser otte hold fra fire forskellige regioner, som vi ikke ser spille mod hinanden i de daglige ligaer,” siger han og fortsætter:

“Derudover er der meget stort forskel på, hvordan man spiller League of Legends i de forskellige regioner. De Sydkoreanske hold spiller eksempelvis meget langsomt, mens de kinesiske hold spiller utroligt aggressivt, så det bliver helt sikkert seværdigt,” siger han.

Blandt de andre hold i turneringen er SK Telecom T1, som vandt sidste års Worlds med tre af deres nuværende spillere. I år har de dog klaret sig middelmådigt i ligaen med fem sejre og fire nederlag i sæsonen indtil videre. I den anden ende har vi ESC Ever, der ikke formåede at kvalificere sig til deres egen regions liga, men stadig  har lavet kæmpe upsets i deres seneste kampe i slut 2015, hvor de senest vandt IEM Cologne.

Andreas Hjort Thomsen giver dog gerne sine favoritter til at gå videre til semifinalerne, og her er Team Solomid ikke i blandt.

“Mine forventninger er, at vi kommer til at se Counter Logic Gaming, Qiau Gu Reapers, SK Telecom T1 og Royal Never Give Up i de to semifinaler. Det siger jeg primært ud fra deres aktuelle performances i egne regioner. Både Qiau Gu Reapers og Royal Newer Give Up ligger nummer et i deres respektive grupper i den kinesiske liga, og Counter Logic Gaming har i deres seneste kampe bevist, at de fortjener deres andenplads i NA. SK Telecom T1 har altid været et frygtet hold i international regi grundet deres stærke individualister som Faker, Bengi og bang/wolf komboen,” siger han.

Der er 100.000 dollars til vinderholdet, hvilket er i den høje ende, når man taler League of Legends. Her kører man nemlig med en noget anderledes infrastruktur, end man kender fra f.eks. Counter-Strike, hvor pengepræmierne i turneringerne er meget højere.

Alt i alt er det en vanvittig spændende turnering, hvor holdene bliver testet udenfor de rammer, som vi normalt ser dem.

Så se frem til en masse action når vi smider livestreams op fra både CS:GO- og LOL kampene under turneringen i Polen.

Skriv et svar