Foto: ESL via Flickr

To danskere topper listen over de mest populære eSports-stjerner i verden

En undersøgelse af stjernernes popularitet på de sociale medier viser, at vi i den målestok har verdens mest populære spillere i Danmark.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Hvis man er læser af dette magasin, så ved man med stor sandsynlighed godt, at Danmark er ret godt repræsenteret på den internationale eSportsscene. Vi har blandt andet verdensklassespillere i DOTA 2, League of Legends, Fifa og ikke mindst CS:GO. Derudover har vi en af verdens mest populære kommentatorer i form af Anders Blume.

Denne viden havde jeg som skribent på denne artikel selvfølgelig, men jeg må indrømme, at jeg alligevel blev en kende overrasket, da jeg åbnede et regneark, som var havnet i min mailboks forleden.

Afsenderen var Esportsmarketingblog, der havde gennemgået en lang række eSportsudøveres profiler på adskillige sociale medier for at undersøge, hvem der egentlig var den mest populære spiller i verden.

Bloggen har udregnet de enkelte spilleres popularitet ved at plusse antal følgere på Twitter, Facebook og Twitch samt antallet af afspilninger på sidstnævnte medie.

På toppen af listen finder vi to prominente danske navne, der begge begår sig i League of Legends.

På førstepladsen har vi Søren “Bjergsen” Bjerg, der spiller hos Team SoloMid, og fornylig var med til at vinde splittet for holdet. Han har intet mindre end 1.917.000 følgere på tværs af de tre medier og tæller man antal visninger med, ender han på en score på 69.880.000.

På andenpladsen finder vi en anden dansk League of Legends spiller nemlig Henrik “Froggen” Hansen fra Team Echo Fox, der scorer 55.987.000 “point”, hvis man tæller det hele sammen.

Man kan mene, hvad man vil om denne regnemetode, og tallene er selvfølgelig ikke 100 pct. opdaterede, men ikke desto mindre gør de to lol-spillere det ganske fornuftigt ude i verden.

Den mest populære danske Counter-Strike spiller på listen er Nicolaj “Dev1ce” Reedtz fra Astralis, som man finder på en solid 74. plads.

Hvis man selv ønsker at gå på opdagelse i det store regneark, så kan man få det tilsendt gratis, hvis man tilmelder sig nyhedsbrevet hos Esports-Marketing-Blog.com.


En kommentar

  1. Ej at forglemme Deficio, som for mig personligt er den bedste caster. Hans popularitet er dog begrænset til EU.