Træning for seniorer – sådan holder du kroppen i gang

Sponsoreret indlæg

Kroppen bliver desværre svagere med alderen, men det betyder ikke, at man behøver stoppe med at motionere. 

Som senior er det altid en god ide at holde sig aktiv. Daglig motion er nemlig med til at holde kroppen både stærk, sund og rask, så du kan leve et langt og godt liv.

Hold gang i musklerne med vægttræning

Selvom du er oppe i årene, så skal du ikke være bange for at løfte tunge vægte. Jo ældre du bliver, desto mere belastning skal der til på musklerne, før de vokser sig større. Det vil sige, at du gavner din krop ved at styrketræne, så musklerne holder sig store og stærke. 

Vær ikke bange med at tage fat i de tunge håndvægte. Kør 3 set med 8-12 gentagelser eller indtil, at du ikke kan gentage bevægelsen.

Få pulsen op med konditionstræning

Vægttræning er ikke den eneste form for motion, som du har gavn af. Konditionstræning er også en rigtig vigtig træningsform, som får gang i blodcirkulationen og gavner både hjerte og lunger. 

Konditionstræning kan være løb, svømning eller cykling. Hvis ikke du er vant til at dyrke konditionstræning, så kan du nøjes med nogle lange gåture eller korte intervalløb. Det er sundt at få pulsen op at køre i 20-30 minutter om dagen. 

Husk at varme op

Det er vigtigt, at du husker at varme op, før du dyrker motion. Især når man bliver ældre har kroppen brug for at blive strukket godt ud, før man begynder at motionere. Mange seniorer døjer med skader og smerter i skuldre, hofter og knæ, så det er vigtigt, at du ikke overbelaster disse områder. 

Husk også at kroppen skal have tid til at restituere. Snup heller en hviledag eller to, hvis du er øm og træt efter en hård omgang træning. 

Lad dig ikke begrænse

Uanset om du er 25 eller 70 år gammel, så kan du træne og motionere, som du har lyst. Ældre mennesker er mere udsat for skavanker og problemer, som kan begrænse, hvad for nogle øvelser, man kan dyrke. 

Men så længe din krop kan holde til det, så er der faktisk ikke nogen træningsformer, som du behøver at undgå, selvom du er oppe i årene.