Credit: Shutterstock

Udvikling af Dying Light 2 fortsætter trods drama

Efterfølgeren til zombie spillet Dying Light ser ud til alligevel at blive udgivet i år. I en kort opdatering fra Techland bekræftes det, at Dying Light 2 vil udkomme i år, men på en endnu uspecificeret dato. 

Lang udviklingsproces

Spillet har ellers været længe ventet. Det var tilbage i 2018, der blev annonceret, at der vil blive produceret et nyt spil i Dying Light serien. Mere information blev vist i 2019 til E3. Sidenhen har udviklingen været i modvind, da deres team mistede vigtige udviklere, hvilket resulterede i en udskydelse af spillet til i starten af 2020.

Dårligt arbejdsmiljø

Techland har også mødt modvind fra anklagere om dårligt arbejdsmiljø, skriver Gamespot. Kilden hertil skulle være dårlig lederskab omkring feedback og upassende opførsel. Noget der ikke gøres bedre af, at lederen af HR afdelingen er partner til direktøren af studiet. 

Anklagen lyder blandt andet på, at en ansat blev mødt af homofobisk feedback til et stykke arbejde. Noget der ikke er blevet benægtet af direktøren. Derudover snakkes der om, at man skal opføre sig underdanigt, hvis man ønsker at blive i virksomheden, og manglende tiltro til de ansatte forhindrer kreativiteten.

Lunken modtagelse

På spillets subreddit møder opdateringen fra Techland begejstring, omend ikke vild. Flere kommenterer, at videoen ikke helt levede op til deres forventninger, men at de fortsat glæder sig. Andre udtrykker betænkelighed ved datoen, da vi allerede er langt inde i 2021 og der endnu ikke er kommet meget nyt fra udvikleren i forhold til spillet. En udgivelsesdato virker derfor ifølge nogle fans ikke sandsynligt. 

Spillet er annonceret til at udkomme til forrige generations konsoller (Xbox One og PS4) samt PC. Om spillet udkommer til de nye konsoller er der endnu ikke kommet ord omkring.