Mads "Broxah" Brock og resten af Fnatic-holdet er videre til finalen ved Worlds 2018 i LoL. Foto: Riot.

Uhyggelig tæt EU LCS: Kan ende med 11 tiebreaker-kampe

Bedst af et-formatet har været med til at give større spænding i år. Og det kan ende med 11 tiebreaker-kampe.

Skrevet af Miki Jørgensen

Der var mange kritiske røster, efter det blev offentliggjort, at både EU og NA LCS vil gå væk fra bedst af tre til fordel for bedst af en.

Men med den regulære sæson ved at være overstået, begynder der at tegne et billede af, at det har været med til at gøre det hele meget mere spændende.

I et tweet fra LoLEsports stats står det klart, at vi kan få utroligt mange tiebreaker kampe.

“Vi har simuleret de resterende EU LCS kampe 30.000 gange med en 50-50 chance for udfaldet. I én af de simulationer gav den os 11 tiebreaker kampe. Lad os se om vi kan slå sandsynligheden og spille mange flere kampe i den regulære sæson.”

I et tweet forklare de, at der er tale om én to-holds tiebreaker og to tre-holds tiebreaker. I to-holdets er det meget simpelt. Her skal der findes en vinder.

I tre-holdets er det mere kompliceret. De tre involverede hold skal alle møde hinanden én gang. Hvis de slår hinanden på tværs, har alle en score på 1-1 efter de tre kampe. For at de ikke skal ud i endnu en situation, hvor de kan ende 1-1 igen, står der i reglerne, at der vil blive spille en bracket, hvor der bliver trukket lod om, hvem der går direkte i en “tiebreaker-finale”. Derved bliver der spillet i alt fem kampe

Og husk på, at der er tre andre hold som skal ud i et ligende scenarie. Derfor kan der blive tale om i alt 11 kampe. Men sandsynligheden er meget lav. Cirka 1 ud af 30.000.

Alligevel er der tale om en uhyggelig tæt affære. Efter kampene i går har de fem nederste hold en score på 6-9. Derfor er der ingen der kan vide sig sikker på noget. Kun Fnatic er sikker på at komme i slutspillet.

Skriv et svar