Vær så artig! Millioner af kroner til danske esports-initiativer og events

En af de nyheder som slet ikke har fået opmærksomhed nok i løbet af denne uge, er at regeringen har afsat to millioner danske kroner årligt til finansiering af esport-events afviklet i 2019/20 og tre millioner årligt til de efterfølgende to år. Den er god nok – du kan simpelthen søge offentlige midler nu, forudsat du tilhører enten en virksomhed, organisation eller forening. Og hey, det er faktisk ikke så svært at stifte virksomhed i Danmark – så hvad holder dig tilbage?

Søge til hvad helt præcist? Jo, til ”esport-events i Danmark, der dels skal styrke Danmarks position som en førende esport-nation, og dels skal skabe øget fokus på esporten i hele landet”. Dét er en nydelig formulering som helt lavpraktisk åbner op for alle mulige arrangementer, så har du noget lidt skævt i tankerne, fold dig roligt ud – så længe ønskeprojektet styrker og skaber fokus på esport.

Fristen for ansøgninger er i år d. 22. februar 2019 kl. 12.00 og der skal nok være rift om midlerne. Der kommer svar senest d. 20. marts 2019, hvilket må siges at være forbløffende hurtig behandlingstid – en meget klar indikation på, at Erhvervsstyrelsen virkelig tager det alvorligt. Én lille krølle er der dog, nemlig at projektet som der skal søges til, skal overholde to budgetkrav:

”Tilskud kan søges til maksimalt 50 procent af det samlede budget.”
”Offentlig medfinansiering må maksimalt udgøre 50 procent af det samlede budget.”

Med andre ord: Projektet skal kunne stå på egne ben, mere eller mindre, før du kan komme i betragtning. Makes sense.