Overwatch World Cup, Sweden, Finland
Danmarks Overwatch-landshold er blevet udtaget. Foto: via. Blizzard.

Valgfeber før Overwatch World Cup – Hvem bliver landstræner?

Overwatch World Cup løber af stablen senere på året, og du kan nu ansøge om at blive dansk Overwatch-landstræner. 

Skrevet af Markus Ambrosius

Overwatch Communities verdenen over er på den anden ende i disse dage, mens landstrænerposten er gået på valg. Hvem skal stå i spidsen for Danmark, når verdens bedste Overwatch-nationer krydser klinger til Overwatch World Cup?

Du kan blive landstræner, men hvordan stiller du op?

Ansættelsesprocessen er delt op i to faser:
I første fase skal du oprette dig som landstrænerkandidat. Det kan du gøre hér.
Du skal derefter forsøge at få Overwatch-spillere fra din community til at ‘endorse’ dig.
Det vil i bund og grund sige, at spillerne “siger god for dig”. Du skal altså aktivt føre kampagne for dit kandidatur, hvilket kan gøres helt indtil d.14. maj.
I anden fase af ansættelsesprocessen afslører Blizzard de tre mest populære landstrænerkandidater. Og nu er det kun Top 150-spillere fra de respektive lande, der har ordet og magten. Og alene de kan stemme.


Den demokratiske tankegang er en del af Overwatch’s DNA

Blizzard har fra Overwatch’s første, spæde skridt lagt vægt på, at spillet skulle være med til at samle spillere verdenen over. Mangfoldighed og inklusion er spillets ypperste dyder, hvad end det gælder community’en eller de heroes, udviklerne introducerer. Derfor er Overwatch’s meget demokratiske ansættelsesproces i forbindelse med Overwatch World Cup heller ikke nogen overraskelse. Men dog stadigvæk tankevækkende. Forestil dig, hvis den danske fodboldlandstræner gik på valg, ja, så er det ikke sikkert, at Morten Olsen havde siddet på trænerposten i så lang en årrække, som var tilfældet.

Du kan desuden ansøge om at blive Overwatch-landsholdets såkaldte Community Manager.
I forhold til selve ansøgningsprocessen, så følger den samme fremgangsmåde som tilfældet er det ved landstrænerstillingen – lige indtil anden fase af processen, hvor Blizzard præsenterer ti kandidater, som alle Overwatch-spillere derefter kan stemme udfra.

Du kan ansøge både Community Manager– og landstrænerstillingen hér.

Skriv et svar