Valorant
Credit: Shutterstock

Valorant: Anklager fører til suspension

Anklager omkring seksuel misbrug har ført til suspendering fra Valorant og Overwatch. Jay “Sinatraa” Won, professionel Valorant e-sport spiller og tidligere spiller i San Francisco Shock Overwatch team, er blevet anklaget for seksuelt misbrug af sin ekskæreste, Cleo Hernandez. 

Cleo Hernandez har postet et 9-siders langt dokument på Twitter, med uddybende beskrivelser af, hvordan den 20-årige Won har misbrugt hende seksuelt samt manipuleret hende i løbet af deres ni måneders lange forhold i 2019. 

Omgående suspendering fra Valorant

I kølvandet på disse anklager har Overwatch League besluttet sig for at tilbyde refundering til de købere, der har købt en Overwatch League skin for Zarya, som har været inspireret af Won som en del af hans MVP-sejr i hans tid i ligaen, samt helt fjernet det fra deres kollektion. I en udtalelse til IGN Nordic siger en talsperson fra Overwatch League: ”The Overwatch League is aware of allegations made against former player Jay “Sinatraa” Won. We take any allegations of this nature seriously and unequivocally support victims of abuse.”

Endvidere har Valorant Champions Tour NA også besluttet sig for at følge Overwatch League eksempel og suspendere Jay Won, imens efterforskningen af sagen er igangværende. 

Cleo Hernandez har ved siden af det meget detaljerede og grafiske dokument også udgivet en audiofil, hvor man kan høre en mandlig stemme, angiveligt Won’s, der insisterer på at fortsætte selvom Cleo Hernandez ved flere tilfælde siger nej. 

Jay “Sinatraa” Won har sidenhen undskyldt, men sagt at han ser situationen anderledes og at han vil deltage i undersøgelsen frivilligt.

 
Læs mere om den nyeste Valorant spiller Astra.